FC Caransebeş îşi ia adio de la opt jucători. Despre veniri, încă nimic…


DAN AVRAM 2

Clubul gugulan le va da liber la vacanţă celor 23 de jucători care au alcătuit lotul echipei care a evoluat în ediţia 2014-2015 a Ligii a II-a, vineri, 29 mai.

Dintr-o discuţie purtată cu directorul sportiv al clubului, Dan Avram, am înţeles că opt fotbalişti nu se mai regăsesc pe lista de preferinţe a staff-ului tehnic caransebeşean pentru sezonul viitor. „Şi în ediţia viitoare, echipa va evolua tot în Liga a II-a, o dorinţă exprimată ferm atât de membrii Adunării Generale a clubului, cât şi de principalul finanţator. Antrenor va rămâne tot Alin Artimon, şi, dacă vrea să facă modificări în conducerea tehnică, depinde numai de el. În ceea ce priveşte lotul, am decis să renunţăm la colaborarea cu unii jucători care ori nu s-au integrat în obiectivul echipei, ori nu au dat randamentul pe care îl aşteptam de la ei. Este vorba despre Horia Popa, Valentin Coca, Alexandru Manea, Ovidiu Stoianof, Marius Cotigă, Ionuţ Stancu, Gabriel Precup şi Alexandru Boştină. Încercăm rezilierea contractelor cu aceştia pe cale amiabilă, pentru că niciodată nu am avut conflicte în sânul echipei şi nu vrem să fie nici acum. Suntem o grupare mică, nu avem nevoie de can-can-uri şi de scandal”, a spus Dan Avram.

În ceea ce priveşte eventualele transferuri pentru sezonul viitor, directorul sportiv a adăugat că e prematur să vorbească de pe acum despre aşa ceva. „Obiectivul nostru este să întărim lotul, mai ales cu tineri sub 19 ani, iar în acest sens ne vom uita şi în ograda noastră, la echipele din Caraş-Severin. Reunirea lotului e programată pentru 1 iulie, fiindcă probabil campionatul va începe în jurul datei de 15 august, iar antrenorul Alin Artimon poate să-i testeze pe aceşti tineri şi în perioada vacanţei”, a mai declarat Dan Avram.

Noul preşedinte al grupării gugulane, Dorin Micşa, a spus, la rândul lui, că până vineri, 29 mai, se încearcă semnarea contractelor cu jucătorii care din sezonul 2015-2016 vor continua să evolueze sub culorile clubului caransebeşean. În privinţa viitoarei ediţii de campionat, Dorin Micşa e de aceeaşi părere cu Dan Avram, respectiv că obiectivul echipei nu va mai fi în niciun caz salvarea de la retrogradare. „Va fi o serie cu mult mai grea decât cea din sezonul care tocmai s-a încheiat. Ne vom bucura de prezenţa Braşovului, a Clujului, a Mediaşului, chiar a Aradului, fiindcă şi UTA va juca din vară. Dacă rămân Reşiţa, Oradea şi Pâncota… Va fi o serie extrem, extrem de grea, dar şi frumoasă”, a adăugat Dorin Micşa.

Sorin ROGOZ