Caransebeşul a răsucit Metalul la rece


ACS Viitorul 1913 Caransebeş – Metalul Bocşa 12-0 (5-0)

Stadionul Municipal din Parcul Teiuş a găzduit sâmbătă, 14 octombrie, meciul dintre Viitorul Caransebeş şi Metalul Bocşa, partida contând pentru etapa a VII-a a Ligii a IV-a. Chiar dacă gazdele veneau după un 6-1 obţinut în deplasare la Armeniş, probabil că nimeni nu se aştepta ca, în partida cu Bocşa, băieţii antrenaţi de Ion Bica să se impună la o diferenţă atât de mare. Cu toate acestea, scorul reflectă fidel realitatea din teren, deşi aici ar mai fi de adăugat că gugulanii au jucat cu un calm imperturbabil, nelăsând niciun moment impresia că ar forţa lucrurile, astfel încât golurile au venit firesc, pe fondul unui joc combinativ, în care fotbaliştii caransebeşeni au dat deseori dovadă de altruism.

Partida a început însă cu un presing agresiv făcut de oaspeţi, care în primele minute au stat cu fundaşii la centrul terenului. Totuşi, prima ocazie de a înscrie le-a aparţinut gazdelor, în urma unui contraatac purtat în minutul 6, de Ciucur pe partea dreaptă, acesta a centrat înalt, Dumitru s-a desprins din marcaj, dar, rămas singur la 6 metri cu portarul, acesta a reuşit să-l blocheze.

Caransebeşenii au deschis scorul două minute mai târziu, când Negrei a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, din poziţie centrală, pe jos, în dreapta portarului, iar Haneş nu a reuşit să atingă balonul.

În minutul 14, gugulanii puteau să-şi mărească avantajul, Neagu scăpând singur de la mijlocul terenului şi, deşi talonat de Marişescu, a intrat în careu şi a încercat o execuţie subtilă la colţul lung, însă mingea a trecut la câţiva centimetri de poartă.

Replica oaspeţilor a venit un minut mai târziu, când Popa a şutat puternic din colţul stâng al careului caransebeşean, însă Birăescu a reuşit să respingă. După alte două minute, Nicola, aflat pe partea dreaptă, a expediat o centrare lungă, Popa a făcut un stop pe partea stângă a atacului bocşean şi a şutat puternic la colţul scurt, însă portarul caransebeşean a fost din nou la post şi a deviat în corner.

Gazdele şi-au mărit avantajul în minutul 19, când Jula l-a găsit excelent cu o pasă filtrantă pe Neagu, acesta a scăpat singur, Haneş a ieşit, iar atacantul caransebeşean a trimis, elegant, în plasă. Peste doar un minut, Neagu şi-a mai trecut o dată numele pe lista marcatorilor, când a şters cu capul centrarea excelentă venită de pe stânga, de la Dumitru, trimiţând balonul în colţul opus, Haneş rămânând spectator la faza frumoasă creată de gugulani.

Neagu a făcut hat-trick-ul în minutul 23, după o fază în care Dumitru a centrat din nou de pe stânga, Marişescu a intervenit şi a trimis balonul spre propria poartă, însă atacantul caransebeşean l-a „subtilizat”, l-a driblat pe Haneş şi a trimis în poarta goală.

Gazdele au mai făcut o fază frumoasă în minutul 29, când Negrei a executat un corner de pe partea dreaptă, Albu a respins cu capul, însă mingea a ajuns la Jula, care, de la 14 metri, a trimis violent în bara transversală.

Scorul pauzei a fost stabilit în minutul 37, atunci când O. Bălan a trimis o pasă de peste 40 de metri, pe dreapta, până la Ciucur, care, scăpat din marcaj, a intrat în careu şi l-a executat pe Haneş cu un şut la colţul lung.

Ultima fază fierbinte a primei reprize s-a consemnat în minutul 43, când Ciucur a centrat lung de pe aripa dreaptă, însă lui Neagu i-a lipsit un vârf de gheată pentru a reuşi să împingă balonul în plasă.

Caransebeşenii au înscris imediat după pauză, în minutul 48, în urma unei combinaţii frumoase, când Ciucur a centrat de pe dreapta în partea opusă a careului bocşean, Neagu i-a pasat perfect lui Dumitru, la 8 metri, iar acesta a avut timp să-şi aşeze balonul şi să trimită plasat în poartă, pe lângă Haneş.

Peste doar un minut, s-a făcut 7-0, în urma unei faze plecate de pe dreapta, de la acelaşi Ciucur, la capătul centrării aflându-se şi de această dată tot Neagu, care a făcut stop la 10 metri şi a şutat plasat, învingându-l din nou pe goal-keeper-ul oaspeţilor.

În minutul 54, gazdele au beneficiat de o lovitură liberă obţinută de Valuşescu, la 35 de metri lateral-dreapta, execuţia lui Ciucur fiind reluată cu capul de Mariţescu, însă Haneş a reuşit să trimită, de sub bară, în corner. Lovitura de colţ a fost executată de Dumitru, de această dată „capul” lui Mariţescu, din 8 metri, învingându-l pe portarul bocşean.

A fost 9-0 în minutul 59, în urma unei faze în care Jula a profitat de o respingere greşită a fundaşilor adverşi şi, de la 25 de metri, a trimis o torpilă sub bară, la care Haneş, chiar dacă s-a întins, nu a mai putut ajunge.

În minutul 62, scorul putea să ia proporţii şi mai mari, însă şutul lui Dumitru, de la 20 de metri, deviat, a fost respins de Haneş în bara transversală.

Până la urmă, caransebeşenii au mai înscris o dată în minutul 63, când Neagu, aflat pe dreapta, a centrat pe jos în careul bocşean, iar Ţuţul a trimis plasat, de la 11 metri, în poarta lui Haneş.

Jula şi-a mai trecut şi el o dată numele pe lista marcatorilor în minutul 82, când a pătruns prin toată apărarea adversă şi, de la 18 metri, a şutat pe jos, în dreapta portarului, lângă bară, Haneş fiind din nou spectator.

Oaspeţii au mai avut o zvâcnire în minutul 87, atunci când Popa a scăpat pe aripa dreaptă, a intrat în careu, dar, cum nu avea niciun coechipier căruia să-i paseze, a preferat să şuteze la colţul scurt, Birăescu reuşind să respingă cu o paradă spectaculoasă.

Scorul final a fost stabilit în minutul 89, după o fază în care Dumitru a insistat pe partea stângă, a recuperat balonul şi a trimis pe jos în careu, iar Ţuţul, care s-a infiltrat printre fundaşii adverşi, a reuşit să înţepe mingea, trimiţând-o în plasă.

„Este cea mai concludentă victorie a noastră, obţinută la cel mai mare scor, din acest campionat. Am început bine, continuăm bine şi sper ca pe viitor lucrurile să meargă şi mai bine. Una dintre cauzele pentru care parcursul nostru este ascendent e, cred eu, îmbinarea dintre experienţa unora dintre jucători, cu entuziasmul şi prospeţimea băieţilor mai tineri pe care îi avem în echipă. În etapa viitoare mergem la Anina, ne aşteaptă un meci foarte greu, cu o echipă bună, care ştie să se mobilizeze, mai ales când joacă împotriva noastră”, ne-a declarat după meci antrenorul caransebeşean Ion Bica.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, M. Mariţescu, Gh. Valuşescu (min. 60, H. Bona), G. Negrei (60, N. Imbre), N. Jula, Al. Ciucur (60, C. Ţuţul), R. Covăsală, A. Neagu, Al. Dumitru, O. Bălan, A. Ţundrea (46, Al. Avramovici); rezervă: D. Socaci. Antrenor, Ion Bica.

Metalul Bocşa: G. Haneş, F. Truţă, A. Arimiea, Al. Marişescu, L. Albu (62, D. Benke), C. Zaharia, Al. Călin, S. Rachiş, I. Nicola, C. Popa, F. Rotiş; rezerve: Gh. Călin, S. Apostol. Antrenor, Gheorghe Mărgineanţu.

A arbitrat la centru Dorin Voina (Reşiţa), asistat la cele două linii de Daniel Bistrian (Reşiţa) şi Răzvan Toader (Oţelu Roşu).

Observator: Silviu Haramuz (Reşiţa).

Sorin ROGOZ