Fc Caransebeş intră cu dreptul în cantonament


FC Caransebeş – FC Ineu 6-0

fc caransebes ineu 1.jpg fc caransebes ineu 5.jpgLa doar şase zile de la reunirea lotului, nou-promovata în Liga a II-a FC Caransebeş a disputat sâmbătă, 19 iulie, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, primul meci de pregătire, în compania formaţiei din eşalonul trei al fotbalului românesc, FC Ineu. Pe banca gugulană s-au aflat 27 de jucători, partida de la sfârşitul săptămânii trecute fiind de fapt testul în urma căruia tehnicianul Sorin Bălu urma să oprească pentru intrarea în cantonamentul care va începe luni, 21 iulie, doar 23.

Pe o căldură sufocantă şi în faţa câtorva zeci de spectatori veniţi să vadă noua echipă gugulană la lucru, meciul a început cum nu se poate mai bine pentru caransebeşeni: în chiar primul minut, corner Suru de pe partea stângă, mingea a ajuns la Dănuţ Bilia, care, de la 10 metri, a deviat-o cu călcâiul în colţul lung, învingându-l pe fostul său coechipier Iacob.

Caransebeşenii şi-au majorat avantajul în minutul 25, şi tot după un corner executat de Suru, de pe partea stângă, mingea respinsă în prima fază de fundaşi revenind în careu, portarul Iacob s-a luptat cu Goşa pentru a reţine balonul, care în cele din urmă a ajuns la Dârvaru, şutul acestuia, de la 6 metri, lăsându-l fără replică pe goal-keeper-ul oaspeţilor.

În cea de a doua repriză – s-a jucat după sistemul 3 reprize de câte 30 de minute –, noul antrenor Sorin Bălu a schimbat aproape întreaga garnitură, păstrându-l în teren, din „vechea gardă”, doar pe Poiană.

Gugulanii şi-au mărit avantajul pe tabela de scor în minutul 38, în urma unui penalty obţinut de Himcinschi şi transformat tot de el, fostul jucător al lui Poli trimiţând cu siguranţă în stânga nou-intratului Mitrea.

În minutul 52 s-a făcut 4-0, în urma unei faze în care Ştefan a centrat de pe dreapta, iar Todea a reluat spectaculos, din cădere, de la 10 metri, fără să-i dea vreo şansă lui Mitrea să intervină.

În minutul 58, gugulanii au beneficiat de o lovitură liberă de la 30 de metri, executată de Ganea, mingea s-a dus la încheietura barelor, a revenit în teren la fundaşul Ciobanu, care de la 8 metri a vrut să o trimită spre propriul portar, însă cum Mitrea plonjase la şut şi era întins pe jos, balonul a intrat nestingherit în poartă.

Caransebeşeni au stabilit scorul final în minutul 59, în urma unei faze în care Negoescu s-a jucat cu partea stângă a apărării oaspeţilor, a pasat în careu până la Himcinschi, care, după ce s-a debarasat de doi fundaşi adverşi, a trimis în colţul lung al porţii lui Mitrea.

În ultima repriză au intrat şi ultimii şase jucători veniţi în probe, însă aceştia nu au mai reuşit să modifice tabela de marcaj. Singura fază notabilă s-a înregistrat în minutul 64, atunci când Dârvaru, aflat pe dreapta, l-a angajat pe Lupu, şutul acestuia, de la 8 metri, fiind deviat în corner de goal-keeper-ul arădean.

Sunt mulţumit de rezultat… Eu sunt un antrenor pe care îl interesează rezultatul şi în jocurile de pregătire. Am împărţit lotul în trei părţi, iar după acest meci urmează să stabilim, în mare, lotul cu care vom intra în cantonament. În principiu, e vorba despre jucătorii care au evoluat astăzi, plus încă câţiva care trebuie să mai sosească la echipă, în total 33 de fotbalişti, dintre care, până luni (21 iulie – n.r.), vom renunţa la zece, cei 23 intrând în cantonament la nivel local”, a spus tehnicianul caransebeşean Sorin Bălu.

FC Caransebeş a început în formula: Rusu, Bilia, Dicu, Goşa, Szallai, Artean, Săulescu, Poiană, Centea, Suru, Dârvaru; în partea a doua au mai evoluat Bujor (portar), Negoescu, David, Petcu, Manea, Lupu, Ştefan, Ganea, Himcinschi şi Todea; în repriza a treia au mai intrat portarul Coca şi jucătorii de câmp Celea, Duicu, Stoichiţoiu şi Tecsi. Antrenor, Sorin Bălu.

Următorul meci al gugulanilor va avea loc duminică, 27 iulie, când vor juca, tot pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, de la ora 11, un amical cu UTA Arad.

Sorin ROGOZ

Mai multe amănunte despre acest meci puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului, care va apărea pe piaţă joi, 24 iulie.