FC Caransebeş – al doilea amical, al doilea egal


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Millenium Giarmata – FC Caransebeş 0-0
Sâmbătă, 31 ianuarie, FC Caransebeş a susţinut cel de al doilea meci de verificare din această iarnă, după cel de miercuri, în care a remizat, scor 1-1, cu Metalurgistul Cugir, de data aceasta adversari fiindu-le cei de la Millenium Giarmata, echipă aflată pe locul IV în Seria a IV-a a Ligii a III-a. Meciul s-a disputat pe stadionul din comuna timişeană Fibiş, pe un teren extrem de greu şi pe un vânt care şi-a pus serios amprenta pe desfăşurarea jocului.
Prima repriză a fost la discreţia caransebeşenilor, chiar dacă fazele de poartă au fost puţine – în prima repriză ocaziile aparţinând lui Negoescu, Stoica şi Lupu, de două ori, iar în partea secundă lui Boştină şi Precup.
Antrenorul principal al lui FC Caransebeş, Alin Artimon, a folosit două formule distincte pentru fiecare repriză. În prima parte au evoluat Coca, Cotigă, Goşa, Barbu, Buşu, Suru, Artean, Săulescu, Stoica, Lupu şi Negoescu, pentru ca în repriza secundă să intre, ca jucători de câmp, deoarece Coca a fost păstrat în poartă, Pascal fiind accidentat, Pârvu, Dinu, Manea, Stancu, Daniel Ungur (jucător sub 21 de ani, venit de la Pandurii Târgu Jiu, care i-a lăsat o primă impresie pozitivă tehnicianului gugulan), Precup, Roman, Poiană, Dumitru (de asemenea, un tânăr sub 21 de ani, venit tot de la Pandurii) şi Boştină. Stoianoff este în continuare indisponibil, el urmând să-şi reia pregătirile începând de miercuri.
„Din păcate, în această perioadă nu reuşim să găsim terenuri care să ne permită să ne pregătim şi la altceva decât la factorul fizic. Dar asta e, ne adaptăm şi sperăm că în continuare vom găsi suprafeţe mai bune de joc. Cea de azi nu ne-a permis să ne exprimăm, nici pe noi, nici pe adversarii noştri, decât cel mult la capitolul agresivitate. Rare au fost momentele în care s-au putut lega patru, cinci pase. În condiţiile acestea, fiind o echipă inferioară cu o ligă, gazdele s-au retras, s-au închis… Dar marea noastră problemă în momentul de faţă sunt terenurile, şi acelea unde jucăm, şi cele pe care ne antrenăm, Caromet sau în Balta Sărată”, a declarat Artimon.
În continuare, având în vedere că nu s-a mai plecat în cantonament în Antalya, staff-ul caransebeşean încearcă să găsească adversari cât mai puternici, existând premise pentru meciuri cu echipe din Serbia şi Ungaria. „Dar, indiferent ce vom găsi, vom rămâne fideli programului în care jucătorii vor fi în continuare încărcaţi din punct de vedere fizic, cu două antrenamente luni, unul tehnico-tactic marţi, miercuri vom avea meci, joi antrenamente dimineaţa şi după-amiază, vineri antrenament şi sâmbătă joc”, a mai spus Alin Artimon.
Sorin ROGOZ
Foto: Banat Sport