Fără trafic greu prin municipiu!


La Primăria Caransebeş a fost înregistrată o solicitare a constructorului şoselei ocolitoare a municipiului, potrivit căreia municipalitatea să avizeze devierea traficului greu prin centrul oraşului în perioada următoare. Solicitarea este motivată de faptul că la Centura de ocolire ar fi necesare o serie de lucrări de reparaţii şi intervenţii pentru siguranţa şi fluenţa traficului auto.

Întrunit în şedinţă, Consiliul Local al municipiului a respins solicitarea constructorului, pe motiv că în lunile mai, iunie şi iulie 2012 s-a mai acordat un asemenea aviz. Cum în iulie anul trecut temperaturile au fost extrem de ridicate, stratul de rulare a fost afectat puternic, înregistrându-se văluriri şi denivelări pe întreg tronsonul de drum ce duce de la gara oraşului până la ieşirile spre staţiunea Băile Herculane şi Oţelu Roşu. „În consecinţă, până nu se repară aceste străzi de către cei care le-au deteriorat, nu se acordă un nou aviz. Totodată, consilierii au solicitat ca tronsonul de pe Strada Traian Doda, cuprins între Strada Romanilor şi Centura de ocolire, afectat puternic de traficul greu produs de maşinile care lucrau la Centură în anii trecuţi, să fie reabilitat. Anul trecut, firma Copisa a realizat aici lucrări de frezaj, care însă nu au fost continuate cu turnarea stratului de mixtură asfaltică. Sperăm ca cei de la C.N.A.D.R. şi firma Copisa să înţeleagă nevoile cetăţenilor municipiului”, a declarat primarul Marcel Vela.

Cu alte cuvinte, până nu se respectă angajamentele anterioare, Primăria şi legislativul local nu vor aproba alte solicitări referitoare la devierea traficului în Caransebeş. (C. Senco)