,,Moştenire “ de un million de euro la Primăria Oţelu Roşu


De la noul edil-şef al oraşului Oţelu Roşu, Luca Mălăescu, am aflat că situaţia pe care acesta a „moştenit-o” atunci când a venit la Primărie nu e tocmai roză. Printre altele, el a aflat că locuinţele ANL au fost repartizate după bunul plac şi a descoperit cheltuieli nejustificate, facturi neachitate, credite contractate care nu se regăsesc în nimic… Luca Mălăescu a spus că se aştepta să dea peste destule probleme rămase de la fostul primar, Iancu Simion-Simi, dar situația este mai gravă decât şi-a imaginat. Noul primar s-a convins că urmează patru ani foarte grei, în care va trebui să repare mai întâi greşelile făcute de predecesorii săi în ultimele mandate, şi abia apoi să treacă concret la treabă pentru dezvoltarea oraşului.

„Din păcate, la Primăria Oţelu Roşu nu avem prea mulţi bani. Ba, dimpotrivă, avem foarte multe datorii. Dar chiar şi cu bani puţini se pot face lucruri vizibile şi benefice pentru oraş. Eu vreau să marşez pe proiecte finanţate din bani europeni, ceea ce la Oţelu Roşu până acum nu s-a întâmplat. Cu o conducere pedelistă, cu primar, viceprimar şi guvernare PDL, constatăm cu stupoare că nu am avut niciun proiect pe fonduri europene depus şi câştigat de Primăria Oţelu Roşu”,  a spus Mălăescu.

Primarul este îngrijorat în primul rând din cauza situaţiei financiare, mai exact a datoriilor făcute pentru…nimic. „Probleme sunt foarte multe. Avem un credit de 20 de miliarde, cheltuit în întregime pentru trotuare. Sunt bani cu care, fără să fiu răutăcios, cred că puneam trotuare de la Caransebeş la Oţelu Roşu. În timpul scurt pe care l-am avut la dispoziţie, am constatat cu îngrijorare că avem debite la facturi în jur de 22 de miliarde de lei vechi şi acest credit de 20 de miliarde. Cu alte cuvinte, datorii care se ridică undeva la un milion de euro. Nu ar conta atât de mult aceste datorii dacă banii cheltuiţi s-ar reflecta în ceva, dar nu se vede pe ce s-a cheltuit acest milion de euro”, a mai spus Mălăescu.

Sonia BERGER