Expoziţie de fotografie Cornel Galescu, la Reşiţa


Cunoscutul alpinist caransebeşean Cornel Galescu a expus în municipiul Reşiţa, peste 100 de ilustraţii inedite, realizate în timpul celor cinci expediţii ale sale din Munţii Himalaya. Astfel, expoziţia cu tema „Români în Himalaya” a fost vernisată la Muzeul Banatului Montan, miercuri, 10 martie. Prin intermediul acestei acţiuni, Cornel Galescu a dorit să-i ofere privitorului şansa de a face cunoştinţă cu lumea misterioasă a Himalayei, cu oamenii locului şi cu tradiţiile nepaleze.

Totodată, cu ocazia expoziţiei de fotografie alpinistul caransebeşean a prezentat şi un reportaj documentar despre Himalaya, film realizat „la înălţime” de către Cornel Galescu şi partenerul său de expediţii, Florin Grama. Bineînţeles, nu au lipsit nici discuţiile libere între participanţii la eveniment.

De adăugat faptul că alpinistul Cornel Galescu şi-a vernisat expoziţia de fotografie atât la Oradea, cât şi la Caransebeş, iar acţiunile în cauză au înregistrat un real succes în rândul publicului larg. Manifestarea de la Reşiţa a fost organizată de Clubul Montan Caransebeş, cu sprijinul Muzeului Banatului Montan şi al Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 7 din municipiul de pe Bârzava. (L. Dinu)