Get Adobe Flash player

Europarlamentarele intră în linie dreaptă

Cetățenii români cu drept de vot vor alege, în data de 26 mai, 33 de membri din România pentru Parlamentul European. Lista completă a candidaților va fi disponibilă pe pagina Biroului Electoral Central pentru Alegerea Membrilor din România în Parlamentul European, http://europarlamentare2019.bec.ro/candidati/.

De asemenea, prin hotărâre de Guvern, au fost aprobate programul calendaristic şi o serie de măsuri pentru buna organizare şi desfășurare a alegerilor pentru Parlamentul European din anul 2019, care pot fi consultate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, secţiunea Legislaţie electorală: http://www.roaep.ro/legislatie/legislatie-electorala/alegerea-parlamentului-european/.

La acest scrutin, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) şi Institutul Naţional de Statistică (INS), asigură implementarea și operaționalizarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot şi de prevenire a votului ilegal – SIMPV, am fost informaţi printr-un comunicat al Biroului de presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin.

La nivelul judeţului Caraş-Severin, a fost constituită prin Ordin al prefectului Comisia Tehnică Judeţeană Caraş-Severin pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European, a cărei componenţă poate fi consultată la https://cs.prefectura.mai.gov.ro/europarlamentare-2019/, şi s-a desfăşurat deja o primă sesiune de instruire, la care au participat reprezentanţi ai primăriilor din judeţ, pentru a-i informa despre atribuţiile pe care le vor avea în acest proces.

Tragerea la sorţi pentru desemnarea celor trei judecători care fac parte din Biroul Electoral Judeţean Caraş-Severin pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European a avut loc în data de 28 martie, la sediul Tribunalului Caraş-Severin.

Alte link-uri utile:

-Site-ul alegerilor europene, cu informații despre cum se poate vota, știri și rezultatele alegerilor: https://www.alegerile-europene.eu/;

-Biroul Electoral Central pentru Alegerea Membrilor din România în Parlamentul European din România: http://europarlamentare2019.bec.ro/;

-Site-ul Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, secţiunea Alegeri europarlamentare: https://cs.prefectura.mai.gov.ro/europarlamentare-2019/.

Bianca METEŞ

Traducere
Slovensky Med
Servicii deratizare Transal Urbis


Servicii Transal Urbis