Europarlamentarele intră în linie dreaptă


Cetățenii români cu drept de vot vor alege, în data de 26 mai, 33 de membri din România pentru Parlamentul European. Lista completă a candidaților va fi disponibilă pe pagina Biroului Electoral Central pentru Alegerea Membrilor din România în Parlamentul European, http://europarlamentare2019.bec.ro/candidati/.

De asemenea, prin hotărâre de Guvern, au fost aprobate programul calendaristic şi o serie de măsuri pentru buna organizare şi desfășurare a alegerilor pentru Parlamentul European din anul 2019, care pot fi consultate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, secţiunea Legislaţie electorală: http://www.roaep.ro/legislatie/legislatie-electorala/alegerea-parlamentului-european/.

La acest scrutin, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) şi Institutul Naţional de Statistică (INS), asigură implementarea și operaționalizarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot şi de prevenire a votului ilegal – SIMPV, am fost informaţi printr-un comunicat al Biroului de presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin.

La nivelul judeţului Caraş-Severin, a fost constituită prin Ordin al prefectului Comisia Tehnică Judeţeană Caraş-Severin pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European, a cărei componenţă poate fi consultată la https://cs.prefectura.mai.gov.ro/europarlamentare-2019/, şi s-a desfăşurat deja o primă sesiune de instruire, la care au participat reprezentanţi ai primăriilor din judeţ, pentru a-i informa despre atribuţiile pe care le vor avea în acest proces.

Tragerea la sorţi pentru desemnarea celor trei judecători care fac parte din Biroul Electoral Judeţean Caraş-Severin pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European a avut loc în data de 28 martie, la sediul Tribunalului Caraş-Severin.

Alte link-uri utile:

-Site-ul alegerilor europene, cu informații despre cum se poate vota, știri și rezultatele alegerilor: https://www.alegerile-europene.eu/;

-Biroul Electoral Central pentru Alegerea Membrilor din România în Parlamentul European din România: http://europarlamentare2019.bec.ro/;

-Site-ul Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, secţiunea Alegeri europarlamentare: https://cs.prefectura.mai.gov.ro/europarlamentare-2019/.

Bianca METEŞ