Elevii, primari pentru o zi


Edilul Caransebeşului, Felix Borcean, a invitat joi, 31 mai, 12 elevi de la toate liceele din oraş, pentru ca aceştia să vadă cum decurge o zi din viaţa angajaţilor din administraţia publică a municipiului. Astfel, adolescenţii, însoţiţi de primar, au vizitat toate compartimentele aflate în clădirea Primăriei, pentru a înţelege mai bine mecanismele complexe ale unei administraţii locale, dar au trecut şi prin Piaţa Gugulanilor.

Am petrecut alături de ei toată ziua, întâmplarea face ca tinerii să participe şi la recepţia microbuzelor, ceea ce mă bucură, pentru că este un lucru benefic pentru municipiu, şi mă bucură mai mult fiindcă pot să asiste şi ei la modul în care se desfăşoară un astfel de eveniment. Ei au pus numeroase întrebări, a fost prezent atunci şi Ion Gheorghe Ştefan, şeful Serviciului Public de Întreţinere şi Reabilitare, au prezentat problemele cu care se confruntă cetăţenii din zonele în care locuiesc ei, noi ni le-am notat, am fost şi consilieri, şi primari, şi cetăţeni în acelaşi timp, iar eu m-am simţit ca un profesor, m-am întors la ceea ce sunt de fapt, şi am petrecut clipe frumoase alături de ei”, a spus Felix Borcean.

Dan Lazăr, absolvent al Colegiului Naţional „Traina Doda”, a declarat că elevii au avut o zi plină, în care le-au fost explicate structurile administraţiei locale, au făcut un tur al Primăriei, după care au vizitat Piaţa Gugulanilor şi au fost prezenţi la recepţia celor două microbuze destinate transportului public de călători în municipiu. „Mi se pare destul de greu să lucrezi în administraţie şi cu publicul, însă consider o problemă birocraţia, care e mare, am văzut foarte multe hârtii în fiecare dintre birourile pe care le-am vizitat, sunt foarte mulţi oameni, sunt foarte multe departamente, nu mă aşteptam să fie atâtea, eu am crezut că e o structură mai simplă, dar de fapt e destul de complexă. Cred că ar trebui ca în fiecare localitate să existe posibilitatea ca un cetăţean de rând, aşa cum am fost noi, să poată să vadă şi să înţeleagă felul în care funcţionează administraţia locală. Eu chiar vreau să studiez mai departe în acest domeniu, şi într-o zi mi-ar plăcea să lucrez în administraţia publică, locală sau centrală”, a mai spus Dan Lăzăr.

Bianca METEŞ