Elevii de la „C.D. Loga” au pus bandaj pe lacrimile de la Colectiv


Respectul, solidaritatea şi compasiunea faţă de cumplita dramă produsă în Clubul Colectiv din Capitală au prilejuit organizarea la Caransebeş a unei noi acţiuni umanitare dedicată sprijinului semenilor greu încercaţi de soartă şi victime nevinovate ale sistemului actual.

Sala de spectacole a Casei de Cultură „George Suru” din municipiul de pe Timiş şi Sebeş a fost joi, 3 decembrie, gazda evenimentului caritabil intitulat „Bandaj pe lacrimi”. Acţiunea umanitară a fost consacrată, în principal, ajutorării singurului supravieţuitor al trupei „Goodbye to Gravity”, în urma tragediei din Clubul Colectiv, solistul Andrei Găluţ. În prezent, tânărul se află internat în stare critică la o clinică din Olanda, având mare nevoie de bani pentru procesul de recuperare.

Prin urmare, în semn de respect, elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Naţional „C.D. Loga” au decis să ia atitudine, să se implice şi să-i fie alături tânărului muzician, în lupta sa pentru viaţă. Programul spectacolului a cuprins recitaluri de muzică uşoară şi populară, dansuri tradiţionale şi moderne, precum şi scenete de teatru. Preţul unui bilet a fost de 10 lei, iar la finalul spectacolului a fost strânsă o sumă considerabilă, ce va fi donată familiei solistului trupei.

Totodată, pe lângă elevii de la Colegiul Naţional „C.D. Loga”, spectacolul caritabil a beneficiat de participarea tinerei soliste de folclor tradiţional Adela Jurchescu şi a dansatorilor de la Ansamblul „Junii Gugulani”, coordonaţi de Adrian Jurchescu.

Spectacolul a fost organizat de elevii claselor „Vocaţional”, cu implicarea directă şi coordonarea cadrelor didactice Petronela Ciobotea şi Cecilia Clipa, iar motto-ul campaniei reprezintă cuvintele filosofului roman Seneca: „Eu posed cu adevărat doar ceea ce am dăruit!”. Sala a fost plină, la eveniment participând elevi, prieteni, părinți și bunici ai protagoniștilor.

Ne-am implicat în organizarea campaniei de anul acesta, venind în sprijinul lui Andrei Găluţ. Opinia publică trebuie să fie conştientă că, undeva, întotdeauna, există o soluţie, şi să ne punem întrebarea dacă noi împreună suntem o parte a problemei, sau însăşi soluţia acesteia. Elevii noştri au învăţat că, în viaţă, solidaritatea este importantă, iar astăzi au demonstrat că şi-au regăsit curajul, compasiunea şi altruismul”, a declarat prof. Cecilia Clipa.

Într-adevăr, şi în această seară am fost cu toţii aici, elevi, profesori, părinţi, prieteni, pentru a dărui puţin din sufletul nostru pentru cei care astăzi încă mai suferă, iar unul dintre ei este Andrei Găluţ. Poate că, în această iarnă mai mult ca oricând, fulgii de nea vor fi lacrimile nevinovate ale îngerilor #Colectiv”, a spus şi prof. Petronela Ciobotea.

Campania „Bandaj pe lacrimi” se desfăşoară annual, pe bază de voluntariat, şi îşi propune să trezească în sufletul fiecăruia sentimentele de solidaritate şi toleranţă, precum şi spiritul civic. Acţiunea a devenit una tradiţională şi a ajuns la cea de-a treia ediţie. În trecut, elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Naţional „C.D. Loga” s-au mobilizat în scopul atragerii de fonduri pentru ajutorarea tânărului Alexandru Ciortan, care avea mari probleme de sănătate, iar familia sa, cu o situaţie financiară modestă, nu îşi putea permite să plătească tratamentul medical adecvat în astfel de situaţii. Totodată, tinerii caransebeşeni s-au implicat pentru strângerea de fonduri destinate copiilor sărăci de la Şcoala Specială din municipiu, precum şi pentru oferirea de pachete-cadou specifice Sărbătorilor de Iarnă bătrânilor de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din comuna Sacu.

Acest eveniment este unul tradiţional şi se desfăşoară anual în luna decembrie, având o cauză umanitară. Anul acesta ne-am propus să-l ajutăm pe solistul trupei «Goodbye to Gravity». Evenimentul a fost unul deosebit de trist şi şocant, şi se putea întâmpla oriunde şi oricui. Sperăm ca Andrei Găluţ să îşi revină, iar noi suntem alături de el atât sufleteşte, cât şi financiar, cu fondurile pe care am reuşit să le strângem”, a declarat eleva Ana Maria Birău imediat după finalizarea spectacolului derulat la Casa de Cultură „George Suru” din municipiul de pe Timiş şi Sebeş.

M-am implicat în derularea acestui eveniment din respect faţă de victimele nevinovate din Clubul Colectiv şi în sprijinul supravieţuitorilor de acolo. Prin aceasta, sper să îmi pot procura biletul pentru drumul spre eternitate, oricând ar fi el programat… preferabil, peste cât mai mulţi ani!”, a spus Dan Laurenţiu.

Această campanie a fost o reuşită, am muncit, ne-am pregătit şi am contribuit cu tot ceea ce am putut fiecare pentru această cauză, iar în continuare vor mai urma şi alte acţiuni caritabile. Îi doresc însănătoşire grabnică lui Andrei!”, a adăugat Raluca Dragomir.

Noi, tinerii, putem schimba lucrurile împreună, iar dacă tot avem această putere, trebuie să ne implicăm şi să-i ajutăm pe cei aflaţi la nevoie”, a menţionat tânăra Maria Buligă.

Am fost mai puţin emoţionată faţă de anul trecut, pentru că manifestarea a ajuns la cea de-a treia ediţie. Ne bucurăm că această campanie continuă cu succes şi pentru că avem ocazia să ajutăm şi pe viitor”, a spus eleva Anamaria Cornean.

Este important că putem să-l ajutăm pe Andrei şi sperăm ca pe viitor să le putem ajuta şi pe alte persoane care au nevoie de noi. Transmit sincere condoleanţe familiilor victimelor din Clubul Colectiv!”, a declarat şi tânăra Andreea Alexe.

Să mai spunem că emoţionanta melodie „In Memoriam – Colectiv”, cântată de elevi la începutul şi sfârşitul spectacolului, este creaţia proprie a lui Dan Laurențiu Cardaş, elev în clasa a XI-a „Vocaţional”.

Spectacolul umanitar desfăşurat în sala de spectacole a Casei de Cultură „George Suru” din capitala „Ţării Gugulanilor” a fost precedat de o altă activitate destinată strângerii de fonduri, respectiv, organizarea unei expoziţii cu vânzare de deserturi şi dulciuri de casă.

Vasi POPESCU