Elevii au citit împreună la Biblioteca „Mihail Halici”În prima zi de miercuri a lunii februarie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Cititului Împreună.
Cu acest prilej, în data de 7 februarie, Biblioteca Municipală „Mihail Halici” din Caransebeş i-a avut ca oaspeţi pe elevii claselor a II-a A şi a III-a C de la Colegiul Naţional „Traian Doda” – Corp B, care au venit însoţiţi de profesoarele Nicoleta Văluşescu şi Elena Doina Ghica.
Într-o atmosferă cordială, în care cei mici au fost întâmpinaţi de către gazde cu prăjiturele şi alte dulciuri, şcolarii au făcut o incursiune în lumea cărţilor, descoperind bogata ofertă de carte a bibliotecii. Elevii celor două clase au lecturat, alături de cele două profesoare, cu voce tare, pasaje din cărţile puse la dispoziţia lor de bibliotecarii instituţiei şi au dezbătut conţinutul textelor citite.
De un mare succes s-au bucurat cărţile cu benzi desenate, enciclopediile pentru copii, cărţile de cultură generală, de istorie şi mitologie, dar şi romanele, povestirile şi poveştile specifice vârstei lor. Cei mici şi-au expus propriile preferinţe în materie de cărţi şi au conştientizat totodată importanţa, dar şi beneficiile pe care le aduce lectura în viaţa noastră de zi cu zi. Concluziile au fost că lectura permanentă contribuie la formarea armonioasă a personalităţii noastre, la dezvoltarea memoriei, a vocabularului şi a abilităţilor cognitive, dar este şi o alternativă plăcută de petrecere a timpului liber.
Întâlnirea s-a încheiat cu promisiunea copiilor că vor veni mai des la bibliotecă şi vor împrumuta cărţi, iar cititul va face şi pe viitor parte integrantă din preocupările lor zilnice.
Mircea MOSCOVICI