Duminica Ortodoxiei, cu icoane pe străzi


În data de 20 martie, în Duminica Ortodoxiei, aproape 200 de copii din tot județul, precum și locuitori ai municipiului au participat la Procesiunea cu icoane ce se desfășoară anual la Caransebeș, mergând pe străzi și ținând icoane în mâini. Procesiunea a pornit de la Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, și s-a oprit la Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. Între copii și tineri, majoritatea fiind de la Centrele de tineret ale Episcopiei Caransebeșului, s-a aflat și Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, alături de preoți și diaconi. La manifestare au mai participat și elevii de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” și studenții de la Secția de Teologie din Caransebeș.

Ajunși la Catedrala istorică, PS Lucian, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare. Corul „Laudatio”, alcătuit din copii și tineri și dirijat de părintele profesor Gheorghe Tistu, a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie.

În cadrul Sfintei Liturghii, potrivit tradiției, părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial, a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod la Duminica Ortodoxiei, îndemnând totodată credincioşii să sprijine activitatea Bisericii Ortodoxe Române prin susţinerea colectei pentru Fondul Central Misionar. La final, cei veniți de departe au fost răsplătiți de către ierarh cu mici daruri. (M. Doman)