Drumurile din judeţ şi Aquacaraş, luate în colimator de Romeo DuncaNoul preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca, şi-a făcut repede o imagine a instituţiei pe care o va conduce în următorii patru ani, creionând câteva concluzii pe care le-a publicat pe pagina sa de Facebook.
Prima dintre acestea ar fi aceea că organigrama Consiliului cuprinde mai mult decât e necesar, identificând departamente care în ani întregi de existență nu au produs nimic concret.
„Dar ce e mai grav e că am înţeles un mod perfid de cheltuire a banilor publici, astfel încât răspunderea să iasă din sfera conducerii CJ. Direcția de Drumuri a Consiliului Judeţean, de exemplu, e de fapt un simplu intermediar. Primește fonduri şi se ocupă de distribuirea lucrărilor către terți, astfel încât răspunderea să nu mai fie la nivelul șefului CJ. O schemă simplă, de grădiniță, a celor ce au trăit într-o bulă de sticlă crezând că sunt stăpânii inelelor…
Sunt curios de întâlnirea cu dl Stika, şeful acestei Direcţii și cel care în noaptea alegerilor scria undeva pe Facebook «M…e Dunca». Ar fi frumos să-și dea deja demisia. Bineînţeles că nu pentru cuvintele transmise…”, a scris preşedintele Consiliului Judeţean.
Romeo Dunca a mai adăugat că o altă instituţie de care se va ocupa este Aquacaraș, pe care o consideră o altă sursă de scurgeri de bani, după aceeași logică.
„Apoi sistemul de asistență socială și lucrările făcute acolo. Şi câte or mai fi…
Timpul alocat trecutului trebuie limitat, deoarece pe noi, cei nou veniți, ne interesează mai mult viitorul. Dar….
Voi aştepta două săptămâni după înmânarea mandatului noului preşedinte al Consiliului Judeţean, ca toţi angajaţii care au cunoştinţă de nereguli întâmplate în ultimii 10 ani să le sesizeze pe o coală de hârtie.
Le voi colecta personal în timpul activității viitoare, care va începe după preluarea mandatului.
Va fi important să înțeleg foarte bine situaţia pentru a putea corecta şi aduce această instituție la transparența și performanța necesare atingerii noului obiectiv. Corectitudine faţă de cetățean, performanţă în administrare şi recuperarea decalajului față de județele fruntașe.
«Spovedania sufletului e calea spre iertarea pacatului».
Şi încă ceva. De la județ nu va pleca nicio persoană care își are rostul, fie ea și pilă a nu ştiu cui… Doar ceilalţi”, a mai scris Romeo Dunca pe pagina sa de socializare.
Bianca METEŞ