Drumurile agricole din Jupa, Racoviţă şi Pipirig – recepţionate


În cursul săptămânii trecute, primarul Marcel Vela a avut o întâlnire cu Comisia tehnică – constructor, diriginte de şantier, consultant şi cu toţi factorii implicaţi în construcţia de drumuri agricole în municipiul Caransebeş –, joi, 2 octombrie, având loc recepţia la această investiţie. Este vorba despre drumurile agricole asfaltate din cartierul Jupa, din zona agricolă Racoviţă şi din cartierul Pipirig, în prelungirea străzii Ştefan Jianu.

Aş dori să subliniez faptul că, faţă de proiectul iniţial, am obţinut acceptul şi avizul celor de la Drumuri Naţionale, astfel încât drumul agricol din Str. Racoviţă să-l racordăm la Centura de ocolire a municipiului, racord care este în zona TMD, a râului Timiş, iar cei care au trecut pe acolo au văzut că deja se lucrează la rampa care coboară, respectiv urcă traficul din zona agricolă Racoviţă în Drumul European, ceea ce creează o perspectivă bună de dezvoltare a întregii zone, mai ales că Staţia de epurare se va moderniza, va fi una europeană, care va asigura condiţii de mediu şi de siguranţă sanitară propice dezvoltării, în perimetrul legal, a unor cartiere de locuinţe sau a unor investiţii, dacă există această cale de acces, deja, iată, asfaltată”, a spus primarul Marcel Vela.

La drumul agricol din cartierul Jupa, construit în spatele cimitirului, peste calea ferată, în zona Pădurii Jupa, constructorul a sponsorizat şi va dona Primăriei Caransebeş un racord asfaltat de aproximativ 300 de metri, care face legătura între drumul agricol şi Drumul European 70, care, după ieşirea din Jupa, pe partea stângă, va face conexiunea cu acest drum agricol. „Deoarece porţiunea respectivă nu era prevăzută în proiect şi nu se putea finanţa prin fonduri europene, constructorul a avut disponibilitatea de a-l asfalta din fonduri proprii şi de a-l dona apoi Consiliului Local şi Primăriei municipiului Caransebeş”, a adăugat Marcel Vela.

Al treilea tronson, cel din Pipirig, va orienta traficul înspre Centura de ocolire, din zona Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 2, din zona pieţei agroalimentare din acest cartier, pe Str. Ştefan Jianu, perpendicular pe Şoseaua de centură, în zona agricolă, tronsonul fiind asfaltat. Pentru această arteră rutieră, administraţia locală va obţine avizul de racordare la Drumul European şi va amenaja o intersecţie, pentru a proteja traficul rutier, astfel încât prin acest tronson să se poată ieşi din Pipirig direct în Drumul de centură. „Cred că proiectul privind drumurile agricole, dincolo de a fi util producătorilor, proprietarilor, investitorilor din agricultură, reprezintă o oportunitate şi o şansă pentru perspectiva de dezvoltare a municipiului Caransebeş, în cele trei zone – Jupa, Racoviţă şi Pipirig”, a mai spus Marcel Vela.

Sonia BERGER