Dotări la puterea a doua, pentru vârsta a treia


La Soceni a fost inaugurat zilele trecute un nou Centru social destinat persoanelor vârstnice din comuna Ezeriş. Obiectivul a fost realizat de Primăria Ezeriş, prin Programul European, Măsura 322. Lucrările la acest Centru au început în 2012, iar recepţia s-a făcut în luna februarie.
În prezenţa oficialităţilor locale – primar Ioan Rusu, viceprimar Ion Ştefoni, precum şi a tuturor consilierilor, preoţii comunei, Constantin Şodâncă şi Ion-Daniel Preda, au sfinţit noul edificiu. Răspunsurile au fost date de Corul bărbătesc al Parohiei Soceni.
„Activităţile desfăşurate în acest Centru social pentru persoane vârstnice – lectură, jocuri de societate, socializarea cu alte persoane de vârsta a treia sau cu cei mai tineri – pot îmbunătăţi starea de sănătate, diminuează sentimentul de singurătate, precum şi sentimentul de inutilitate şi neputinţă. Un astfel de Centru le poate reda vârstnicilor din comuna noastră încrederea în Dumnezeu şi în forţele proprii. De asemenea, diversele activităţi culturale, de artă culinară, artizanat, meşteşuguri, vor ajuta persoanele în vârstă să se implice în activităţi de voluntariat şi vor promova participarea activă a bătrânilor la viaţa socială a comunei noastre”, a spus, cu prilejul inaugurării edificiului, primarul Ioan Rusu.
În cadrul Centrului îşi va desfăşura activitatea şi medicul de familie Ancuţa Naidin, care se va ocupa de asistenţa medicală a persoanelor vârstnice din comună, iar preoţii din Ezeriş vor acorda asistenţă spirituală sau vor putea desfăşura diverse programe şi în afara spaţiului de cult, printre acestea numărându-se proiectul „Calea”.
La inaugurarea Centrului social au luat parte mulţi bătrâni, care şi-au exprimat public mulţumirea faţă de autorităţile locale, care se preocupă de soarta lor, fiind impresionaţi de dotările Centrului şi de tot ceea ce li se pune la dispoziţie. (B. Naum)