Doi elevi caransebeşeni în ,,Jocul ielelor”


În cadrul Liceului Pedagogic „C.D. Loga” din Caransebeş fiinţează cu succes, de aproape doi ani, un Cerc de Artă Dramatică. Un număr reprezentativ de elevi de ciclu liceal iau parte cu entuziasm la activităţile derulate de formaţiunea artistică, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Astfel, doi elevi talentaţi din clasa a XI-a a instituţiei de învăţământ, vor participa în perioada următoare la Festivalul Naţional de Artă Dramatică pentru Liceeni „Radu Stanca”, eveniment ce va avea loc în localitatea Sebeş, din judeţul Alba. Este vorba despre Simona Găină şi Robert Mihart, care vor pune în scenă un fragment cu o durată de 15 minute, din una dintre cele mai incitante piese de literatură dramatică, şi anume „Jocul ielelor”, de Camil Petrescu.

De precizat şi faptul că elevii caransebeşeni care iau parte la activităţile organizate în cadrul Cercului de Artă Dramatică de la Liceul Pedagogic „C.D. Loga” din municipiul Caransebeş sunt coordonaţi de profesorul de limba română Nicolae Borlovan.

Tinerii caransebeşeni vor trimite organizatorilor, prin poştă, sub forma unei înregistrări video pe suport DVD, reprezentaţia ce urmează a fi jucată în cadrul Festivalului Naţional de Artă Dramatică pentru Liceeni. Dacă vor trece de preselecţie, cei doi elevi din urbea de pe Timiş şi Sebeş îşi vor susţine „examenul de actorie” în data de 19 noiembrie, într-o finală ce va fi jurizată de personalităţi marcante ale teatrului românesc, precum Sanda Manu sau Ion Caramitru.

Liviu DINU