Doi caransebeşeni au alimentat cu droguri cluburile de fiţe din Timişoara


Tot mai mult în ultimul timp, se vorbeşte despre traficanţii de droguri din Caransebeş aduşi în faţa instanţelor de judecată de către organele abilitate. După trimiterea după gratii a mai multor membri ai unor grupări infracţionale care acţionau pe raza municipiului şi a localităţilor învecinate, poliţiştii de la Serviciul Antidrog Timişoara l-au reţinut în primăvara anului trecut pe Fabian Sârbu, care vindea droguri de risc şi mare risc, respectiv ecstasy şi cannabis, în cluburi de fiţe din municipiul de pe Bega, în special la „Zambara”. Tot atunci au fost încătuşaţi şi Paul Stamate şi Marian Găină, din Caransebeş, scriu reporterii de la Express de Banat. Cei doi erau principalii furnizori de ecstasy pentru dealerul timişorean. Găină nu vindea orice droguri, ci comprimate de tip ecstasy imprimate cu logo-urile unor branduri foarte cunoscute, cum ar fi „Apple”, „Louis Vuitton”, „Motorola” sau „Rolex”. 

Inculpatul Sârbu a susţinut în depoziţiile sale că activitatea sa de valorificare a drogurilor a fost iniţiată în contul unei «datorii» pe care acesta o angajase faţă de inculpatul Găină. A susţinut faptul că activitatea sa infracţională a fost generată de constrângerea psihică la care a fost supus din partea inculpatului Găină”, s-a reţinut în rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT. Caransebeşeanul făcea bani frumoşi din vânzarea drogurilor, activitate pe care nu o desfăşura direct, ci prin intermediari. Găină trimitea în cluburile timişorene şi câte 500 de pastile de ecstasy pe lună. Cu ocazia percheziţiilor, de la acesta a fost ridicată suma de 8.850 de euro şi 4.500 de lei. „Un calcul aproximativ, efectuat în baza tranzacţiilor derulate, indică un câştig de 12.000 de euro, din care inculpatului Stamate i-ar fi revenit 1.850 de euro, iar inculpatului Găină, 7.443 de euro”, se mai arată în rechizitoriul prin care traficanţii au fost trimişi în judecată.

În luna ianuarie a acestui an, Tribunalul Timiş i-a condamnat pe cei trei. Timişoreanul Sârbu a primit trei ani cu suspendare, sub supraveghere, şi a fost pus imediat în libertate. Găină şi Stamate au rămas însă după gratii, ei fiind condamnaţi la cinci, respectiv patru ani de închisoare cu executare, însă sentinţa nu e definitivă, mai scriu reporterii de la Express de Banat„Am fost angajat doar în faza apelului, care are primul termen la începutul lunii aprilie. În opinia mea, sentinţa e netemeinică, întrucât în urma percheziţiei domiciliare la clientul meu nu s-a găsit vreo cantitate de droguri. De asemenea, nu a făcut nici măcar o vânzare vreunui investigator sub acoperire, împotriva lui fiind o singură declaraţie a unui coinculpat, iar alte şapte sau opt declaraţii sunt în favoarea sa. Vom cere în principal achitarea şi, în subsidiar, diminuarea pedepsei şi alt mod de individualizare a acesteia, mai exact, o pedeapsă cu suspendare, sub supraveghere”, a declarat Cosmin Bolosin, avocatul lui Marian Găină.

Sonia BERGER