,,Deocamdată atâta putem…”


FC Caransebeş – CF Bihorul Beiuş 2-2 (0-0)

 Sâmbătă, 15 octombrie, pe stadionul din Balta Sărată s-a disputat derby-ul etapei a IX-a a Seriei a V-a din Liga a III-a, între FC Caransebeş şi CF Bihorul Beiuş, ocupantele locurilor doi şi, respectiv, trei ale clasamentului. Partida s-a încheiat la egalitate, scor 2-2, însă, deşi au fost conduşi în două rânduri pe tabela de marcaj, băieţii antrenaţi de Ion Ibric au reuşit să revină de fiecare dată în joc. A fost un meci de mare angajament fizic, în urma căruia caransebeşenii au coborât un loc, dar se păstrează totuşi pe podium. (S. Rogoz)

Derby-ul Seriei a V-a a Ligii a III-a s-a disputat sâmbătă, 15 octombrie, pe stadionul din Balta Sărată, între ocupantele locurilor doi şi trei ale clasamentului, respectiv FC Caransebeş şi CF Bihorul Beiuş, ambele echipe acumulând câte 17 puncte după opt etape, gugulanii stând însă mai bine la capitolul golaveraj. Aşa cum era de aşteptat, după partida din etapa trecută, pierdută de caransebeşeni cu scorul de 2-1 în deplasare, la CSM Şcolar Reşiţa, tehnicianul Ion Ibric a făcut o serie de modificări în formula standard a formaţiei cu care începea de obicei meciurile.

După obişnuitele minute de tatonare, prima ocazie a aparţinut gazdelor. În minutul 10, Ţimbota l-a angajat în adâncime pe Văcărescu, acesta a deviat cu capul peste portarul Odobaşianu, ieşit în întâmpinare, mingea se îndrepta spre poarta goală, însă Mureşan a reuşit s-o trimită în corner, în ultimul moment. După executarea loviturii de colţ, balonul a fost bâlbâit în careu de apărătorii oaspeţi, în cele din urmă ajungând pe dreapta, la Covăsală, care, de la 3 metri, a tras la colţul scurt, însă a nimerit doar plasa laterală. Următoarea fază mai importantă s-a petrecut în minutul 23, atunci când Dovlete a centrat în careu de pe partea dreaptă, Văcărescu a pivotat şi a reuşit să înţepe balonul de la 12 metri, însă din poziţia incomodă în care se afla nu a reuşit să imprime forţă mingii, care a fost reţinută fără probleme de portarul oaspeţilor.

Notabil în desfăşurarea primei părţi a partidei ar fi faptul că, în unele momente, jucătorii bihoreni au exercitat un presing foarte puternic, obligându-i pe caransebeşeni să facă eforturi pentru a reuşi să iasă cu balonul din apărare.

A urmat apoi o perioadă mai bună a gazdelor, care au dominat jocul, concretizată prin câteva faze periculoase la poarta oaspeţilor. Astfel, în minutul 26, la o minge trimisă central spre careul bihorean, Mureşan a ratat lovitura de cap prin care voia să trimită mingea la propriul portar, însă Odobaşianu i-a reparat greşeala, fiind cu câteva fracţiuni de secundă mai rapid decât Staicu, aflat la pândă. În minutul 28, în urma unui fault comis asupra lui Văcărescu, ,,centralul” Răzvan Drăgoi a dictat lovitură liberă de la 20 de metri, Suru a bătut scurt, până la Tică, însă şutul atacantului caransebeşean a trecut peste poartă. Trei minute mai târziu, Văcărescu a furat o minge la 18 metri, i-a pasat în careu lui Tică, şutul puternic al acestuia, de la 12 metri lateral-dreapta, trecând razant cu transversala porţii apărate de Odobaşianu.

Abia în minutul 38 oaspeţii au avut prima fază cu adevărat periculoasă, atunci când Silaghi a prins un şut frumos de la 20 de metri, mingea trecând la o palmă peste poarta lui Vulpescu. Finalul de repriză a aparţinut oaspeţilor, care au mai avut două ocazii. Astfel, în minutul 41, după o lovitură liberă dictată ca urmare a unui fault comis de Văcărescu la mijlocul terenului, mingea a ajuns la Paina, care a reluat cu capul, de la 16 metri, însă balonul a căzut pe plasa porţii caransebeşene, iar în minutul 44, Tăut a executat bine o lovitură liberă de la 35 de metri, direct pe poartă, însă mingea a trecut puţin peste transversală. Cu Feneş şi Ciobanu în teren, gugulanii au început în forţă partea a doua a jocului. După doar 4 minute de la reluare, ei au creat o fază frumoasă, Văcărescu combinând excelent cu Tică, şutul acestuia la colţul scurt, din 12 metri, fiind prins de Odobaşianu. În minutul 51, în urma unei centrări venite de pe dreapta, Ov. Bălan a trecut pe sub minge, aceasta a ajuns pe stânga, la Ciobanu, care a întors în careu, ,,latul” lui Feneş, de la 12 metri, trecând pe lângă poartă. Pe fondul dominării caransebeşene, în minutul 62, oaspeţii au prins un moment de nesincronizare între fundaşii gugulani, aflaţi la centrul terenului, Ţârlea a luat o acţiune pe cont propriu, a pătruns central, l-a driblat pe Vulpescu, ieşit în întâmpinare, şi a înscris în poarta goală.

Gazdele s-au aruncat şi mai tare în atac după primirea golului, astfel că, în minutul 68, Staicu a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă de către Mureşan, Răzvan Drăgoi acordând fără ezitare penalty în favoarea caransebeşenilor. A executat Feneş, care l-a păcălit pe Odobaşianu, trăgând în colţul opus celui în care plecase acesta. După primirea golului, pe bihoreni i-au lăsat nervii, tensionând partida care, până în acel moment, nu a ridicat mari probleme brigăzii timişorene. Oaspeţii, nemulţumiţi de rezultatul de egalitate, au devenit mai agresivi, fragmentând jocul pentru a stăvili atacurile în valuri ale gugulanilor.

În minutul 80, însă, bihorenii au declanşat un contraatac rapid, mingea a ajuns la Trip, care, cu un şut de la 20 de metri, l-a învins pe Vulpescu, păcălit de mingea care a prins pământul în faţa lui. Ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, caransebeşenii şi-au văzut în continuare de treabă, jocul desfăşurându-se într-o singură direcţie. În minutul 87, Mureşan l-a faultat la 22 de metri pe Ov. Bălan, lovitura liberă fiind executată perfect de Feneş, la rădăcina barei din stânga lui Odobaşianu, care nici măcar nu a schiţat vreun gest la şutul ,,decarului” gugulan. Până la sfârşit, ar mai fi de consemnat doar ,,capul” lui Ţimbota, de la 8 metri, din minutele de prelungire, însă Odobalianu a fost la post.

,,A fost, din păcate, un meci fără spectacol, un meci de angajament, în care am fost conduşi de două ori. Am avut însă puterea să revenim de fiecare dată, dar, spre regretul meu, ne-a lipsit luciditatea. A fost un meci haotic, cu multe greşeli personale, un joc care nu mi-a plăcut. Apreciez că băieţii îşi doresc, dar deocamdată atâta putem. Şi vreau să mai menţionez ceva: văd că toată lumea şi-a făcut un obicei din a se plânge de arbitraj aici, la Caransebeş, însă în meciul acesta penalty-ul a fost clar… Chiar nu mai înţeleg nimic… Dar, revenind la jocul cu Beiuşul, eu consider că am pierdut două puncte, fiindcă ar fi trebuit să ni le adjudecăm pe toate trei… Îi felicit, însă, pe băieţi pentru dăruirea din teren”, a declarat la finalul meciului tehnicianul caransebeşean Ion Ibric.

FC Caransebeş: Vulpescu, Dovlete (Feneş), Patrona, Covăsală, Ov. Bălan, Ţimbota, Şt. Bălan, Suru (Ciobanu), Văcărescu (Lepa), Staicu, Tică; rezerve: Socaci, Geneţ, Fara, Ştefănuţ. Antrenori: Ion Ibric, Dan Doran.

Bihorul Beiuş: Odobaşianu, Silaghi (Mihoc), Mureşan, Tăut, Paşcălău (Toma), Vanca, Grozoni (Şerb), Trip, Paina, Ţârlea (Plinio); rezerve: Iftimovici, Turcan, Anca. Antrenor, Pap Deac.

A arbitrat la centru Răzvan Drăgoi, asistat la cele două linii de Cristian Pleşa şi Dan Trancă – toţi din Timişoara.

Observatori: Gavril Biro (Arad) şi Ovidiu Comşa (Sibiu).

Clasament Liga a III-a

1. Giarmata 9 6 1 2 13-8 19 (+4)

2. A.C.S. Recaş 9 5 3 1 12-5 18 (+6)

3. Caransebeş 9 5 3 1 14-8 18 (+3)

4. Bihorul Beiuş 9 5 3 1 12-8 18 (+6)

5. Timişoara II 9 5 1 3 22-12 16 (+4)

6. Hunedoara 9 4 3 2 8-6 15 (+3)

7. C.S.M. Şcolar 9 4 3 2 12-11 15 (+3)

8. Simeria 9 4 2 3 12-10 14 (+2)

9. Naţional Sebiş 9 3 3 3 10-7 12 (-3)

10. Petroşani 9 3 3 3 9-8 12 (-3)

11. Flacăra Făget 9 4 0 5 14-18 12 (-3)

12. Vladimirescu 9 3 1 5 13-19 10 (-2)

13. Valea lui Mihai 9 1 3 5 7-11 6 (-6)

14. Gloria Arad 9 1 3 5 7-14 6 (-6)

15. Becicherecu M. 9 1 1 7 5-13 4 (-11)

16. Gloria Reşiţa 9 0 3 6 5-16 3 (-12)

 

Etapa a X-a, 21 octombrie, ora 15: Gloria Reşiţa – Giarmata; Bihorul Beiuş – CSM Şcolar; ACS Recaş – FC Caransebeş; FC Timişoara – Becicherecu Mic; Gloria Arad – Jiul Petroşani; FC Hunedoara – Făget; Vladimirescu – Valea lui Mihai; CFR Simeria – Naţional Sebiş.

Sorin ROGOZ

Rezultatele complete ale etapei a IX-a, de vineri, 14 octombrie: Giarmata – CSM Şcolar 2-1; FC Caransebeş – Bihorul Beiuş 2-2; Becicherecu Mic – ACS Recaş 2-1; Jiul Petroşani – FC Timişoara II 2-0; Flacăra Făget – Gloria Arad 4-2; Valea lui Mihai – FC Hunedoara 0-0; Naţional Sebiş – Vladimirescu 4-0; Gloria Reşiţa – CFR Simeria 1-2.