Delgaz Grid, pregătită să asigure în continuare alimentarea cu energie electrică și gaze naturale• Activitățile de dispecerat, intervenții pentru soluționarea incidentelor și deranjamentelor, precum și cele de mentenanță continuă să se desfășoare normal; o parte a lucrărilor în teren a fost limitată; activitatea de procesare a cererilor de racordare la rețea și de emitere a avizelor de amplasament se va realiza exclusiv online; activitatea Centrelor de Relații cu Publicul a fost suspendată temporar, începând de luni, 23 martie
Delgaz Grid, compania de distribuție a gazelor și energiei electrice din cadrul Grupului E.ON, este pregătită să facă față situației generate de răspândirea Coronavirusului, fiind pus în aplicare un plan cu acțiuni și măsuri menite să asigure continuitatea alimentării consumatorilor.
Astfel, activitățile de bază – dispecerat, intervenții pentru soluționarea incidentelor și deranjamentelor la rețelele de energie –, precum și mentenanța sistemului de distribuție continuă să se desfășoare normal. Totuși, o parte a lucrărilor de teren a fost limitată, în scopul protejării clienților și angajaților, fără a fi afectată siguranța și continuitatea alimentării cu energie.
„Totodată, au fost instituite măsuri de protecție prin intensificarea igienizării tuturor spațiilor de lucru. În același timp, din grijă pentru clienți și angajați, activitatea Centrelor de Relații cu Publicul este suspendată temporar, începând cu data de 23 martie, urmând ca interacțiunile cu persoanele fizice sau juridice să fie efectuate prin intermediul canalelor alternative.
Referitor la activitatea de procesare a cererilor de racordare la rețea și de emitere a avizelor de amplasament, aceasta se va realiza exclusiv online, prin intermediul portalului Delgaz Grid www.delgaz.ro. Ne cerem scuze pentru întârzierile care pot apărea, dar îi asigurăm pe clienți că facem totul pentru a le soluționa cât de repede posibil”, se arată într-un comunicat al companiei.
Delgaz Grid asigură în continuare funcționarea permanentă, 24/7, a Dispeceratului de urgență și a echipelor de intervenție.
Pentru a proteja sănătatea angajaţilor, compania solicită sprijinul clienților, pe care îi roagă să păstreze o distanță de minimum 2 metri față de personalul aflat la intervenții în rețeaua de energie electrică sau la instalațiile de utilizare a gazelor naturale. De asemenea, îi roagă să anunțe în prealabil dacă se află în izolare la domiciliu, se mai arată în comunicat.
Geanina LUCA