PSS Lucian, la Azilul din Reşiţa


În ajunul prăznuirii Zilei Internaţionale a Femeii, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a efectuat o vizită misionară şi de suflet la bătrânii de la azilul situat în cartierul Marginea-Lend din municipiul Reşiţa. În debutul vizitei, Preasfinţia Sa a săvârşit slujba Vecerniei în biserica aflată în incinta azilului. Biserica parohiei ,,Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul Marginea-Lend din Reşiţa funcţionează în incinta Azilului de bătrâni şi împlineşte un dublu rol în această comunitate, şi anume, atât misiunea de biserică parohială, în acelaşi timp susţinând şi o activitate social-caritativă permanentă pentru vârstnicii care trăiesc în acest aşezământ.

Construită în perioada anilor 2000-2004, biserica a fost binecuvântată în anul 2005 de către Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu, pe atunci episcop al Caransebeşului.
Întrucât credincioşii din jurul acestui lăcaş de cult s-au ataşat de biserică, în anul 2007 s-a conturat şi o mică parohie care îi susţine pe bătrânii singuri ai azilului.
Cu prilejul vizitei chiriarhale, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a cercetat şi bătrânii aşezământului şi a împărţit daruri doamnelor şi bătrânelor care lucrează şi vieţuiesc aici.

Ulterior, cu binecuvântarea şi participarea Preasfinţiei Sale, a avut loc un program religios-artistic dedicat vârstnicilor, şi în special doamnelor, cu prilejul Zilei Internaţionale a Femeii. În cadrul acestui program au fost prezentate diverse cântări, atât religioase, cât şi instrumental-vocale, interpretate de tinerii Grupului ,,Katharsis”. (L. Dinu)