De ziua lor, la Caransebeş, copiii s-au chefuit în avansPrimăria Caransebeş şi Casa de Cultură „George Suru” au ţinut să marcheze Ziua Internaţională a Copilului printr-o serie amplă de manifestări, planurile fiindu-le însă stricate de vremea posomorâtă care nu a reuşit totuşi să afecteze buna-dispoziţie a sărbătoriţilor.
Astfel, fiindcă sâmbătă copiii nu fac şcoală, organizatorii au devansat totul cu o zi, iar prima acţiune a avut loc vineri, 31 mai, când, pentru că ploaia udase asfaltul care trebuia decorat cu desene, în Parcul Teiuş s-a desfăşurat Crosul tinereţii, participanţii alergând o tură de stadion şi apoi pe digurile Timişului, cursa terminându-se în Orăşelul copiilor, unde cei mici au fost răsplătiţi pentru efortul lor cu dulciuri, băuturi răcoritoare şi diplome.
După Crosul tinereţii, organizatorii au dat startul în Cursa ciclistă pe traseul Bariera Corcana – Mânăstirea Teiuş – retur, totul desfăşurându-se cu sprijinul Poliţiei Locale Caransebeş. „Copiii au fost atât de încântaţi, încât ne-au rugat să mai facem această cursă şi cu alte ocazii, iar noi vom ţine cont de dorinţa lor şi vom repeta acţiunea la o viitoare aniversare de care ne vom ocupa”, a spus Ioan Cojocariu, directorul Casei de Cultură „George Suru”.
Pentru că vremea a împiedicat desfăşurarea acţiunilor în aer liber, sărbătoriţii zilei s-au deplasat apoi la Casa de cultură, unde au avut loc spectacolele oferite de Ansamblul folcloric „Junii Gugulani” din Caransebeş şi trupa de dans artistic şi sportiv „Magnum Dance” din Reşiţa, acest club având mulţi elevi practicanţi care îşi desfăşoară activitatea la sala de sport a Colegiului Naţional „Traian Doda”. Finalul a fost unul interactiv, copiii din sală fiind chemaţi pe scenă, alături de dansatorii consacraţi, pentru a învăţa mişcările şi a dansa împreună cu ei.
Tot vineri, de la ora 16, la Cinema „Luna” copiii au putut viziona filmul „Aladdin”, unde organizatorii i-au lăsat să intre doi pe un bilet.
Sâmbătă, la Colegiul Naţional „Traian Doda” s-a desfăşurat o sesiune de comunicări, iar la Cinema „Luna” au rulat filmele „Păpuşi în bucluc”, „Terra Willie – Rătăcit în galaxie”, „Aladdin” şi „Pokemon – Detectiv Pikachu”.
Geanina LUCA