Caravana prevenirii, prin satele judeţului


În perioada 25 martie – 21 iunie, în unităţile şcolare din mediul rural ale judeţului Caraş-Severin se desfăşoară ediţia a II-a a proiectului „Caravana Prevenirii”, derulat, în parteneriat, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin.

Astfel, în toată această perioadă, specialiştii în prevenire de la instituţiile M.A.I. menţionate vor fi prezenţi în toate unităţile şcolare din mediul rural, pentru a prezenta şi dezbate, împreună cu elevii claselor V-VIII şi cadrele didactice, problematica violenţei în mediul şcolar, posibilele consecinţe ale acesteia – atât în plan juridic cât şi în plan social –, dar şi pentru a vorbi despre necesitatea prevenirii comportamentelor antisociale generate de consumul de substanţe psihoactive de orice fel. Specialiştii C.P.E.C.A. vor prezenta elevilor şi o serie de clipuri ce ilustrează efectele devastatoare pe care le are consumul de droguri asupra organismului uman.

Cu acest prilej, elevii şi cadrele didactice vor primi materiale informativ-preventive ce vor putea fi utilizate ulterior în cadrul orelor de dirigenţie, privitoare la: prevenirea violenţei în mediul şcolar, siguranţa elevilor în unităţile şcolare şi zona adiacentă acestora, popularizarea Numărului unic al apelurilor de urgenţă 112, precum şi la prevenirea consumului de droguri.

Toate aceste activităţi sunt parte integrantă a Programului-cadru de cooperare interinstituţională în domeniul prevenirii infracţionaliăţii în învăţmântul preuniversitar din mediul rural.

Carmen SENCO