„E frumos acolo, pe primul loc…”


FC Caransebeş – Pandurii Lignitul II Tg. Jiu 3-1 (1-0)

Cea de a treia etapă a returului Seriei a IV-a a Ligii a III-a a programat vineri, 22 noiembrie, meciul dintre FC Caransebeş, liderul clasamentului, şi Pandurii Lignitul II Tg. Jiu, ocupanta ultimei trepte a podiumului, alături de Millenium Giarmata. A fost prima partidă la care pe banca gugulană nu a stat Alin Artimon, care are probleme de sănătate, dar a însemnat şi revenirea între buturile caransebeşene a lui Liviu Cioloca, după câteva luni în care acesta a fost accidentat.

Începutul a fost unul specific unui derby, ambele formaţii tatonându-se şi arătându-se prudente. Prima fază cu adevărat periculoasă a adus şi primul gol. În minutul 20, după o incursiune pe dreapta a gugulanilor, aceştia au cerut fault la intervenţia lui Ecobici asupra lui Şandru, oaspeţii au plecat pe contraatac, însă Constantinescu a recuperat mingea în flancul drept, a centrat perfect, iar Negoescu, aflat la 12 metri, a reluat cu capul, fără nicio şansă pentru portarul Bănică. Trei minute mai târziu, acelaşi Negoescu, aflat pe stânga, l-a driblat pe Băiţă, în careu, a ajuns la 7 metri de poarta adversă, în poziţie bună, dar a şutat pe direcţia portarului, astfel că Bănică a reţinut fără probleme.

În minutul 26, la un joc periculos al lui Firan, „centralul” Adrian Nagy a dictat lovitură liberă pentru oaspeţi, la 30 de metri lateral-dreapta, a executat bine Dănăricu, însă Cioloca a respins spectaculos în corner.

Gazdele au mai avut o fază periculoasă, la angajarea în adâncime a lui Fuchs, din minutul 28, însă Bănică a fost mai rapid, a ieşit şi a reuşit să respingă la 18 metri. În minutul următor, Negoescu putea să pună în pericol poarta oaspeţilor, dar, deşi aflat în poziţie bună în careul advers, s-a complicat şi a fost deposedat de Oiţă. În minutul 38 gugulanii au mai avut o fază bună, atunci când Constantinescu a recuperat o minge în preajma careului gorjean, i-a pasat lui Fuchs, însă acesta a tras slab, iar Bănică a reţinut.

Oaspeţii puteau egala în minutul 41, după o fază în care s-au descurcat bine pe partea dreaptă, Petrache a centrat, iar Oiţă s-a înălţat în centrul careului gugulan, de unde a reluat cu capul, la câţiva centimetri de bara din stânga porţii apărate de Cioloca.

Nemulţumit de rezultatul de la pauză, tehnicianul gorjean Dan Staicu i-a introdus în teren pe Băcilă şi Gavrilescu, însă cei care erau să înscrie au fost tot gugulanii. În minutul 47, Şandru a recuperat pe stânga o minge la care fundaşii oaspeţilor nu s-au sincronizat, i-a pasat lui Steop în careu, şutul acestuia de la 10 metri, la colţul scurt, zguduind bara porţii lui Bănică. În minutul 60, gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri, din poziţie centrală, după ce Oiţă l-a faultat pe Negoescu, însă şutul lui Artean, după o pasă primită de la Şandru, a fost reţinut de portarul „pandurilor”.

Gazdele şi-au majorat avantajul pe tabela de marcaj în minutul 67, după o centrare de pe dreapta a lui Constantinescu, Goşa reluând imparabil cu capul de la 8 metri. După doar două minute, s-a făcut 3-0, în urma unei faze de toată frumuseţea, atunci când Artean a recuperat o minge pe stânga, a trimis o pasă lungă, de 40 de metri, în diagonală, la capătul căreia s-a aflat Şandru, acesta a centrat pe jos în careu, iar Negoescu a pus latul, învingându-l pentru a doua oară în acest meci pe Bănică.

Un minut mai târziu, gorjenii au avut o incursiune periculoasă în careul caransebeşean, însă Dubei l-a deposedat curat, în ultimă instanţă, pe Vlăduţi.

Gazdele au fost la un pas de 4-0 în minutul 76, când Firan, aflat pe partea stângă, a trimis o centrare şutată pe jos, Bănică era depăşit, însă mingea a trecut paralel cu linia porţii şi la doar câţiva centimetri de vârful ghetei lui Negoescu.

Oaspeţii au redus din handicap în minutul 87, dintr-un penalty obţinut de Gavrilescu, care a fost împiedicat să joace balonul de către Goşa, lovitura de pedeapsă fiind transformată de Golea, care a trimis în stânga lui Cioloca, portarul caransebeşean reuşind să atingă mingea cu vârful degetelor.

Ultima fază periculoasă şi-au trecut-o în cont gugulanii, în minutul 90+1, atunci când Zele a scăpat singur spre poarta gorjeană, însă şi-a făcut mingea un pic prea lungă, iar Bănică a reuşit să ajungă la ea înaintea caransebeşeanului.

„Am avut un meci cu o echipă foarte bună a campionatului, Pandurii II, dar consider că am dominat partida de la un capăt la altul, dovedind astfel că suntem o echipă matură, o echipă care, atunci când se uneşte, joacă foarte bine. A fost o partidă pentru care ne-am luat toate măsurile necesare, ştiind că formaţia din Târgu Jiu are o mulţime de jucători care sunt în antecamera echipei mari, însă nu cunoşteam cu care dintre ei vor veni aici. Dar băieţii au dat dovadă de devotament şi s-au autodepăşit, lucru pentru care le mulţumesc pe această cale, atât în numele meu, cât şi al lui Alin Artimon, care este bolnav şi nu a putut să fie alături de noi, de aceea acest succes i-l dedicăm lui. În etapa viitoare jucăm la AFCM Reşiţa, un meci pe care îl vom trata cu maximă seriozitate, aşa cum tratăm, de altfel, fiecare partidă, va fi o partidă pe care vrem să o câştigăm, pentru că vrem să iernăm sus în clasament, fiindcă e frumos acolo, pe primul loc”, a declarat, după meci, secundul formaţiei gugulane, Sorin Gheju.

FC Caransebeş: Cioloca, Şandru, Dubei, Firan (min. 81, Todorov), Steop (68, Zele), Fuchs (73, Feneş), Negoescu (89, Bona), R. Artimon, Artean, Constantinescu, Goşa; rezerve: Laurenţiu, Vătafu, Gheju. Antrenor, Alin Artimon.

Pandurii Lignitul II Tg. Jiu: Bănică, Fărcăşanu, Oiţă, Băiţă, Ecobici, Bertea, Găman, Dănăricu, Petrache, Vlăduţi, Cocină; au mai jucat Golea, Gavrilescu, Avramescu şi Băcilă. Antrenor, Dan Staicu.

A arbitrat la centru Adrian Nagy, din Aiud, asistat la cele două linii de concitadinul său Florin Potora şi de Alina Mihoc, din Arad.

Observatori: Mircea Axente (Arad) şi Adrian Radu (Deva).

 

 

Sorin ROGOZ