Dacă e aprilie, la Caransebeş e „Luţă Ioviţă”


Casa Municipală de Cultură „George Suru“, alături de Primăria şi Consiliul Local Caransebeș, organizează, în zilele de 19-20 aprilie, cea de-a XIV-a ediţie a Concursului naţional de interpretare vocală şi instrumentală „Luţă Ioviţă. La cele două secţiuni ale concursului – muzică vocală şi muzică instrumentală –, se pot înscrie interpreţi cu vârste cuprinse între 16 şi 40 de ani, iar fişa de înscriere va fi completată şi expediată până în data de 12 aprilie, pe adresa: Casa Municipală de Cultură „George Suru“, Caransebeş, Str. Episcopiei, nr. 6, judeţul Caraş-Severin, cod. 325400.

Organizatorii asigură masa şi cazarea, deplasarea fiind suportată de concurenţi sau de instituţia pe care aceştia o reprezintă. De reţinut, concurenţii vor prezenta două piese muzicale, o doină fără acompaniament şi un cântec de joc, cu acompaniamentul orchestrei „Doina Banatului“.

Este obligatoriu ca toţi concurenţii să prezinte melodia de joc transcrisă pe note muzicale (partitură) până în data de 15 aprilie, la numărul de fax 0255/514609, sau pe adresele de e-mail: cultura_caransebes@yahoo.com; cultura.caransebes@gmail.com

Juriul, format din personalităţi ale muzicii populare româneşti, va acorda premiile I, II, III, precum şi o menţiune, la fiecare secţiune.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la numerele de telefon 0255/514609 şi 0724/235876.

Bogdan NAUM