Caransebeşul, mai bogat cu 78 de cetăţeni


Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei oraşului de pe malurile Timişului şi Sebeşului a găzduit joi, 15 iunie, festivitatea de înmânare a Diplomelor de „Cetăţean al municipiului Caransebeş” celor 78 de tineri care au împlinit vârsta majoratului în cursul trimestrului al doilea al acestui an. Pe lângă primarul Felix Borcean, la eveniment au mai fost prezenţi viceprimarul Marius Isac, şefa de Cabinet al primarului, Diana Ţârdea, şi Marius Frăţilă, şeful Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor.

Sunt întotdeauna bucuros când văd elevi sau foşti elevi de-ai mei, dar nu numai, în această sală, pentru că, până la urmă, sufletul meu a rămas tot acolo, la şcoală, şi poate că acestea, când sunt pus în situaţia de a vă premia pentru că aţi împlinit vârsta de 18 ani şi aţi devenit cetăţeni cu drepturi depline ai municipiului şi ai acestei ţări, şi, bineînţeles, cu îndatoriri, sunt cele mai frumoase clipe din activitatea mea de primar. Vă felicit pentru vârsta frumoasă, să vă bucuraţi de anii aceştia şi, de asemenea, vă doresc succes în anul care urmează, pentru că văd printre voi mulţi elevi de clasa a XI-a, poate cel mai greu din viaţa voastră, să-l treceţi cu bine şi să ajungeţi acolo unde vă doriţi. Şi am să vă dau şi un sfat, acela pe care l-am dat tuturor tinerilor care împlinesc 18 ani, şi nu numai, să se gândească întotdeauna să se întoarcă acolo unde au fost formaţi, adică în oraşul nostru, pentru a contribui cu toţii la binele municipiului, pentru că dacă voi vă formaţi aici şi plecaţi în altă parte, oraşul nostru cu siguranţă va suferi. De aceea, vă îndemn să vă gândiţi întotdeauna ca prima opţiune să o aveţi pentru Caransebeş, şi abia după aceea, dacă apar alte oportunităţi mai tentante, să alegeţi acea variantă. Dar oraşul nostru este cel mai important!”, le-a spus Felix Borcean tinerilor.

După ce au ciocnit o cupă de şampanie cu reprezentanţii administraţiei locale prezenţi în sală, tinerii au vizitat biroul primarului şi au dialogat cu acesta pe diverse teme, inclusiv despre intenţiile de viitor ale profesorului Felix Borcean în ceea ce priveşte şcoala.

Bianca METEŞ