Curtea spitalului caransebeşean, „resetată”După operaţiunea de curăţare şi defrişare a vegetaţiei uscate care s-a desfăşurat în această toamnă în curtea Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, joi, 7 noiembrie, a avut loc o acţiune de plantare a unui număr de 65 de puieţi de molid, la care au luat parte 18 elevi de la Colegiul Naţional „C.D. Loga” şi opt membri ai Clubului „Impact Vox” de la aceeaşi unitate de învăţământ, precum şi primarul Felix Borcean, managerul spitalului, Adrian Cican, şi directorul medical Bhupinder Singh.
Puieţii de molid au fost donaţi de ing. Ionică Antonescu, din cadrul Institutului de Cercetări şi Amenajări Silvice Caransebeş.
„Aceasta este prima acţiune de acest gen care se desfăşoară la spital în ultimii 20 de ani. Am implicat şi copii, ne-a făcut plăcere şi ne bucurăm că sunt aici, şi cred că acest lucru nu se întâmplă pentru ultima dată. Noi i-am invitat şi la un suc înainte de a trece la treabă, iar după terminarea activităţii vom face şi un tur al spitalului, bineînţeles, pe unde ne permite circuitul intern. Vrem să fie aceasta ca un fel de lecţie deschisă, pentru că, împreună cu conducerea spitalului, ne dorim o viitoare colaborare şi, oricând vom avea solicitări din partea lor, vom fi foarte deschişi, noi chiar le vom sugera să viziteze şi unele secţii, ca să vadă ce înseamnă activitatea dintr-un spital, nu dor ambulanţe, nu doar pierderi de vieţi omeneşti, ci şi salvare de vieţi”, a spus Marius Cazacu, şeful Serviciului Administrativ al spitalului şi organizatorul acestei acţiuni.
Primarul Felix Borcean a declarat că activitatea la care a participat a fost o acţiune-simbol, fiind prima oară după foarte mulţi ani când se ecologizează curtea spitalului caransebeşean în acest fel. „Este simbolică pentru că Spitalul Municipal de Urgenţă este la un nou început, este într-o stare de resetare, şi poate şi această plantare de pomi nu vine decât să completeze situaţia în care se află în momentul de faţă unitatea medicală. Îi felicit pe tinerii care au venit, azi, aici, alături de profesorii lor, îi mulţumesc pentru sprijinul acordat dlui Ionică Antonescu, şi sper ca astfel de acţiuni să se mai întâmple, nu numai la spitalul din Caransebeş, ci şi în alte părţi ale oraşului”, a mai spus primarul municipiului.
Mădălina DOMAN