Get Adobe Flash player

Cabinete medicale moderne la Constantin Daicoviciu

La Constantin Daicoviciu, a început să se lucreze la amenajarea sălilor destinate cabinetului medicului de familie şi cabinetului de stomatologie. Cabinetul medicului de familie, dr. Mariana Şerbescu, are în componenţă o sală de consultaţie şi una de tratament, dotate cu încălzire centrală, apă curentă, grupuri sanitare şi un hol de aşteptare. Datorită parteneriatului cu comunitatea franceză din Montrevel-en-Bresse, acest cabinet medical este dotat cu un aparat de electrocardiogramă, unul de sterilizare a instrumentarului medical Pupinel şi un instant pentru apă caldă.

În anii 1992 şi 1996, comunitatea franceză înfrăţită cu comuna Constantin Daicoviciu a susţinut îmbunătăţirea actului medical prin donarea a două aparate de ecografie, atât de importante în diagnosticarea diverselor boli sau verificarea evoluţiei unei sarcini, fără a fi nevoie de transportarea persoanei în cauză la un spital aflat la mare distanţă de comună. Însă, datorită conjuncturii din perioada respectivă, nu a fost posibilă păstrarea aparatelor în comună.

Cabinetul de stomatologie al dr. Niculina Muntoiu are în componenţă o sală de consultaţii şi tratamente dentare, şi o încăpere pentru materiale. Comunitatea franceză a susţinut acest cabinet stomatologic cu un aparat de preparare rapidă a materialului pentru plombele dentare, instrumentar medical, iar vechiul scaun stomatologic a fost înlocuit, în urmă cu un an, cu altul mai eficient, datorită unor sponsorizări şi donaţii din partea Primăriei locale.

Amenajarea cabinetelor medicale în incinta anexei Primăriei este posibilă datorită iniţiativei edilului-şef al comunei, Daniel Boambeş, în special datorită faptului că, având pregătire profesională medicală, pe care a practicat-o timp de 15 ani, cunoaşte nevoile persoanelor în vârstă şi vine în sprijinul acestora, pentru a le uşura accesul la consultaţiile medicale.

Sonia BERGER

 

Traducere
Slovensky Med
Servicii deratizare Transal Urbis


Servicii Transal Urbis