Cupa României, pe muchie de cuţit


AS Voinţa Lupac – FC Caransebeş 7-6 (1-1, 3-3)

Miercuri, 15 august, s-a disputat cea de a doua etapă din Cupa României la fotbal, în cadrul căreia s-au întâlnit formaţiile Voinţa Lupac şi FC Caransebeş.

Scorul a fost deschis de gazde, în minutul 6, când Dömöndi l-a angajat pe dreapta pe Străin, acesta a intrat în careul gugulan şi, deşi talonat de Nemţescu şi Costachi, a prins un şut de excepţie, din unghi, cu care l-a învins pe portarul Cioloca. Imediat, caransebeşenii au ripostat, lovitura liberă executată de Staicu, de la 30 de metri, fiind respinsă în bara transversală de Caramalău, însă portarul gazdelor s-a accidentat la acea fază, fiind înlocuit cu Petruţ.

Egalarea a venit în minutul 37, atunci când Bârsan l-a angajat, central, pe Bâldea, care, rămas singur cu Petruţ, l-a executat pe acesta cu sânge rece, cu un şut de la 12 metri.

Repriza secundă a început cu golul caransebeşenilor, din minutul 50, înscris după o fază frumoasă, în care Staicu a întors tot flancul drept al apărării gazdelor, a centrat până la Bârsan, acesta l-a servit pe Firoiu, aflat pe dreapta, fundaşul oaspeţilor şutând nectruţător în plasa porţii lui Petruţ.

Oaspeţii şi-au mărit avantajul pe tabela de marcaj în minutul 67, în urma unui penalty acordat după un fault al lui Târbăţ asupra lui Bârsan, în suprafaţa de pedeapsă, lovitura de la 11 metri fiind transformată de Suru.

Iritaţi şi impulsionaţi de acest gol, jucătorii Voinţei au replicat instantaneu, în doar două minute ajungând la poarta gugulană, şutul lui Mozici fiind respins cu greutate de Cioloca, însă numai până la Târbăţ, care a înscris de la 6 metri.

„Centralul” Dorian Micloşină a arătat 5 minute de prelungiri, în primul dintre acestea, Ursu pătrunzând în careu, Firoiu a ridicat piciorul până în dreptul feţei jucătorului gazdelor, care s-a prăbuşit, obţinând lovitura de la 11 metri, iar fundaşul caransebeşean a văzut cartonaşul roşu, fiind eliminat de pe teren. Penalty-ul a fost transformat cu siguranţă de Dömöndi, care a împins partida în prelungiri.

Un moment important s-a petrecut în prelungiri, în minutul 95, atunci când Frenţ l-a angajat în adâncime pe Bârsan, iar acesta, rămas singur cu Petruţ, la doar 12 metri, şi-a aranjat calm balonul, însă şutul său, care părea o simplă formalitate, a trecut la câţiva centimetri de bara din dreapta porţii gazdelor.

Pe parcursul celor 30 de minute de prelungiri nu s-a mai întâmplat nimic notabil, astfel că s-a ajuns la ruleta loviturilor de la 11 metri. Pentru gazde au marcat Lazarovici, Dömöndi, Nica şi Mozici, iar pentru gugulani, Bârsan, Costachi şi Suru.

FC Caransebeş: Cioloca, Firoiu, Dubei, Nemţescu (Ov. Bălan), Costachi, Vijulie (Văcărescu), Suru, Bâldea, Şandru, Staicu (Frenţ), Bârsan; rezerve: Socaci, N. Bona, Covăsală. Antrenori: Liviu Achim, Dan Doran.

Sorin ROGOZ

Mai multe despre această partidă puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului care va apărea joi, 23 august.