Banatul de Şes, deasupra Banatului de Munte


ACS Poli Timişoara – FC Caransebeş 4-1 (2-0)

Stadionul „Dan Păltinişanu” din municipiul de pe Bega a găzduit sâmbătă, 18 august, amicalul dintre Poli Timişoara şi FC Caransebeş, o piatră de încercare pentru formaţia gugulană, aflată în căutarea unei formule cât mai competitive în vederea abordării Campionatului 2012-2013, care va debuta în data de 31 august.

Cum era de aşteptat, timişorenii s-au instalat încă din start la cârma jocului, trecându-şi în cont câteva ocazii de a deschide scorul. În minutul 4, după o fază prelungită de atac a gazdelor, Marcovici a prins un şut bun de la 22 de metri, însă mingea a trecut puţin peste poarta lui Cioloca. Peste cinci minute, Dubei l-a faultat pe căpitanul timişorenilor, Zăgrean, lovitura liberă de la 25 de metri, executată de Dobriceanu, fiind reluată din plonjon, puţin pe lângă poartă, de acelaşi conducător de joc al gazdelor. În minutul 14, Zăgrean – alături de Dobriceanu, unul dintre cei mai percutanţi atacanţi ai timişorenilor – a centrat de pe dreapta, Gafiţa a pus latul la 12 metri, însă balonul a lovit bara transversală a porţii gugulane.

După atâtea ocazii, avea să „pice” într-un final şi golul. Aceasta s-a întâmplat în minutul 18, atunci când Covăsală l-a faultat în suprafaţa de pedeapsă pe Dobriceanu, penalty-ul fiind transformat cu siguranţă de Zăgrean, care a trimis în vinclul din dreapta al porţii lui Cioloca.

Timişorenii şi-au mărit avantajul pe tabela de marcaj în minutul 24, în urma unei faze în care Dobriceanu a „furat” o minge la centrul terenului, a avansat spre careul caransebeşean, i-a pasat perfect, pe dreapta, lui Zăgrean, care l-a învins pe Cioloca cu un şut la colţul lung, de la 16 metri. În minutul 35, Gafiţa a „ciupit” o minge care se îndrepta spre portarul gugulan, l-a driblat scurt, pe partea dreaptă, pe Cioloca, însă şutul său, din unghi, a lovit rădăcina barei caransebeşene.

Oaspeţii au avut o acţiune mai incisivă în minutul 38, când Liuba a tras puternic de la 25 de metri, însă mingea a fost deviată de un fundaş timişorean şi Kirev a reuşit să reţină. Până la pauză, portarul gugulanilor a mai avut o intervenţie spectaculoasă, la o fază în care Dobriceanu a executat bine un corner de pe partea stângă, iar Zăgrean a reluat din cădere, de la 10 metri, însă Cioloca a scos de sub bară.

Repriza secundă a însemnat schimbarea aproape în totalitate a garniturii timişorene, însă coordonatele jocului au rămas aceleaşi din prima parte. În minutul 57, Artean l-a lansat în adâncime pe Szekely, care, din marginea careului, l-a executat pe Cioloca cu un şut necruţător, ducând scorul la 3-0.

Băieţii antrenaţi de Liviu Achim au redus din handicap în minutul 62, prin Staicu, care a transformat un penalty pe care tot el îl obţinuse în urmă cu un minut.

Gazdele şi-au continuat asaltul la poarta gugulană, maturitatea în joc şi experienţa competiţională a acestora spunându-şi cuvântul în faţa mult mai puţin experimentaţilor şi mai tinerilor jucători de la FC Caransebeş. În minutul 68, Baici a scăpat singur, în poziţie centrală, spre poarta oaspeţilor, dar, talonat de Dubei, s-a grăbit să tragă, şutul său fiind respins cu piciorul de Cioloca. În minutul 77, Ovidiu Bălan l-a faultat la 30 de metri pe Boldea, însă lovitura liberă executată de Trandu a fost reţinută cu siguranţă de Cioloca.

Scorul final a fost stabilit în minutul 82, atunci când, după executarea unui corner, mingea a ajuns pe partea stângă, la Szekely, acesta a centrat scurt din careul mic, iar Baici a împins mingea în poartă cu genunchiul.

Poli Timişoara: Kirev, Nohai, Petrovici, Sakir, Marcovici, Poparadu, Dobriceanu, Aniţoiu, Gafiţa, Goge, Zăgrean; au mai jucat Coca, Iovan, Moroiţă, Hasanovici, Boldea, Artean, Trandu, Szekely, Baici, Şeroni. Antrenor, Valentin Velcea.

FC Caransebeş: Cioloca, Firoiu, Covăsală, Dubei, Costachi, Suru, Bâldea, Nemţescu, Văcărescu, Liuba, Staicu; au mai intrat Socaci, Ov. Bălan, Vijulie, Bona, Mariţescu, Frenţ, Ionaş. Antrenori: Liviu Achim, Dan Doran.

Miercuri, 22 august, gugulanii vor juca un amical în deplasare, la Millenium Giarmata.