„Cuib” nou pentru Vulturii PrisacaDuminică, 22 mai, la Constantin Daicoviciu a avut loc un eveniment mult-aşteptat de comunitatea de aici – inaugurarea Bazei sportive de la Prisaca, organizator fiind ACS Mundo Reşiţa, cu sprijinul Primăriei comunei.
În deschidere, la orele dimineţii, a avut loc un turneu de juniori Under 13, la care au participat echipele Mundo Reşiţa, Mundo Glimboca, AS Recaş, Liceul cu Program Sportiv Banatul Timişoara şi Clubul Sportiv Municipal Lugoj.
La amiază, obiectivul a fost sfinţit, slujba religioasă fiind oficiată de un sobor de cinci preoţi parohi din comună.
„Această bază sportivă are o istorie frumoasă. «Vulturilor» Prisaca, lor le mulţumesc cel mai mult, pentru că au promovat în Liga a IV-a, dar nu puteau merge mai departe fiindcă nu aveau tribună şi vestiare, şi nici un teren decent care să îndeplinească condiţiile pentru acest eşalon. Iată că printr-o finanţare europeană, prin Grupul de Acţiune Locală, am reuşit să accesăm aproape 80.000 de euro, pentru construirea de vestiare pentru jucători şi arbitri, o tribună pentru 150 de persoane şi teren de fotbal de 118 metri lungime şi 65 de metri lăţime. De la toamnă, «Vulturii» vor purta tricourile inscripţionate cu această denumire şi vor face cinste comunei în Liga a IV-a”, a spus primarul Daniel Boambeş.
Deputatul Silviu Hurduzeu le-a vorbit celor prezenţi despre bucuria de se afla în mijlocul cetăţenilor comunei Constantin Daicoviciu, felicitându-l totodată pe edil pentru finalizarea acestui proiect. „Aşa cum spunea domnul primar, am participat şi acum doi ani la inaugurarea terenului sintetic de la Mâtnicu Mare, şi acum, de Paşti, la inaugurarea Drumului vicinal Prisaca – Mâtnicu Mare, azi sunt prezent la inaugurarea acestei baze sportive şi, dacă e să mă gândesc, există o legătură între toate aceste proiecte, iar aceasta este prezenţa prea-cucernicilor părinţi şi faptul că au avut şi au loc imediat după slujbele religioase. Acest lucru nu este întâmplător, şi poate de aceea domnul primar are succes şi a rezolvat atât de multe lucruri, pentru că îl are pe Dumnezeu alături, ca şi pe cetăţenii comunei, pentru care face tot ceea ce trebuie. În afară de echipa «Vulturii», acest teren poate fi folosit de toţi locuitorii comunei, şi nu numai, fiindcă sunt convins că foarte mulţi oameni, nu doar tineri, vor veni să facă sport aici”, a mai spus parlamentarul cărăşean.
După tăierea panglicii inaugurale, pe teren s-au înfruntat într-un meci demonstrativ tinerii de la „Vulturii” Prisaca şi o echipă alcătuită din prietenii lui Marius Puiu, mulţi dintre ei foşti componenţi ai formaţiei Poli Timişoara, printre care s-au numărat Lucian Dobre, Marcel Băban şi Eutin Bojin.
Sorin ROGOZ