Cu dreptul, înainte, marş!


FC Hunedoara – FC Caransebeş 0-1 (0-0)

Vineri, 30 august, s-a dat startul în noul sezon al Ligii a III-a, FC Caransebeş întâlnind, în deplasare, în cadrul primei etape a Seriei a IV-a, pe FC Hunedoara, echipă cotată, încă de pe acum, cu cele mai mari şanse de promovare în eşalonul secund al fotbalului românesc.

Meciul a fost unul tacticizat, controlat de gugulani, care, deşi au dominat, au fost deficitari la finalizare, băieţii antrenaţi de Alin Artimon creându-şi ocazii, care, însă, nu au fost transformate în situaţii clare de poartă. O explicaţie a acestei stări de fapt ar fi, spunem noi, lipsa de maturitate când vine vorba de pasa decisivă, însă ea este scuzabilă, având în vedere tinereţea lotului caransebeşean.

Partida de vineri nu a excelat în faze spectaculoase, meciul desfăşurându-se mai mult la centrul terenului. Unicul gol al întâlnirii a fost înscris în minutul 65, când, după o deviere, Negoescu a scăpat printre fundaşii Petresc şi Petcu, executându-l, cu latul, pe Raţ, cu un şut în stânga portarului hunedorean.

Gazdele au avut o oportunitate de a egala în minutul 80, când au trimis în bară, însă mingea a revenit în teren şi a fost reţinută de portarul caransebeşean Cioloca.

Gugulanii au ratat două ocazii bune de a-şi mări avantajul în finalul meciului, când au rămas în situaţii de „doi la unu”, în minutele 88 şi 93, prin Artean şi Steop şi Şandru şi Steop, însă nu au găsit soluţia optimă pentru a înscrie.

„Am întâlnit una dintre cele mai bune echipe din serie, dacă nu cea mai bună, iar câştigul pentru noi nu e atât rezultatul de pe tabela de marcaj, cât faptul că am încheiat meciul în teren cu şase jucători sub 21 de ani”, ne-a spus antrenorul caransebeşean Alin Artimon.

FC Caransebeş: Cioloca, Firan (min. 65, R. Artimon), Goşa, Dubei, Zele, Suru, Artean, Feneş (60, Constantinescu), Şandru (90, Fuchs), Negoescu (75, Bona), Steop. Antrenori: Alin Artimon, Sorin Gheju.

În etapa viitoare, gugulanii vor juca pe teren propriu, cu Millenium Giarmata. Partida este programată să se desfăşoare vineri, 6 septembrie, de la ora 17, pe stadionul din Balta Sărată.

Rezultatele complete ale primei etape: Pandurii Tg. Jiu II – Muncitorul Reşiţa 1-1; Millenium Giarmata – AFCM Reşiţa 3-1; FC Hunedoara – FC Caransebeş 0-1; FC Avrig – Vulturii Lugoj 1-3; Ştiinţa Turceni – Jiul Rovinari 1-1; Partida Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – Minerul Mătăsari nu s-a disputat.