Un meci al… extremelor


Agmonia Zăvoi – Metalul Oţelu Roşu 0-3 (0-1)

Timpul frumos, dar mai ales importanţa meciului au făcut ca sâmbătă, 31 august, tribunele stadionului din Zăvoi să fie pline cum nu au mai fost de ani buni încoace. Aşadar, în prima etapă a sezonului 2013-2014 al Ligii a IV-a, nou-promovata Agmonia a dat piept cu nimeni alta decât campioana judeţului Caraş-Severin din campionatul trecut, Metalul Oţelu Roşu, echipă care a susţinut, la începutul acestei veri, meciul de baraj pentru promovarea în eşalonul trei al fotbalului românesc, partidă pierdută cu scorul de 0-2 în faţa celor de la Becicherecu Mic.

Primele minute ale întâlnirii de sâmbătă au aparţinut gazdelor, care, cu entuziasmul şi ambiţia date de debutul într-o ligă superioară, au alergat mult, dar acest lucru nu a fost suficient, oaspeţii echilibrând rapid jocul, astfel că după primul sfert de oră au controlat mijlocul terenului şi, prin urmare, partida. Dincolo de valoarea individuală a componenţilor echipei, trebuie spus că jocul bun al Metalului s-a datorat şi faptului că, cu doar două excepţii – Bona şi Slătaru –, oaspeţii au evoluat în aceeaşi formulă din campionatul trecut, pe care l-au şi câştigat.

Scorul a fost deschis în minutul 25, dintr-o fază în care Şt. Bălan a fost angajat în careul gazdelor cu o pasă filtrantă dată printre fundaşii centrali, acesta, deşi aflat în poziţie bună, a preferat să-i paseze, altruist, pe dreapta, lui Bădeţ, care, de la 4 metri, a pus latul, îndeplinind o simplă formalitate, trimiţând mingea în poarta goală.

După doar două minute, Gordîn l-a faultat pe Neagu la 23 de metri, lovitura liberă a fost bătută bine de Aiojoaiei, însă portarul gazdelor, Băluţă, s-a întins şi a respins în corner.

Ultima fază de poartă a primei reprize a fost făcută de cei de la Zăvoi, la o lovitură liberă de la 30 de metri, dictată după un fault al lui Şt. Bălan asupra lui Brăbilă. Gazdele au utilizat o schemă în care Marco l-a angajat pe Adrian, însă portarul oaspeţilor, Vasile, a reuşit să evite lobul şi să îndepărteze pericolul.

Primele două ocazii de a înscrie din partea a doua a întâlnirii le-au avut oaspeţii, în minutele 47 şi 51, în ambele faze Neagu ratând ţinta cu câţiva centimetri. Gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de la 28 de metri, în minutul 56, pe care Marco a executat-o înalt, în careu, Vasile a respins, însă, în învălmăşeala creată, oaspeţii au reuşit să degajeze balonul.

În continuare, chiar dacă tactic cei de la Oţelu Roşu au dominat partida, gazdele au arătat mai mult curaj decât în prima parte, iar în minutul 60, Pârvulică a pătruns pe dreapta, a intrat în careu, însă şutul său s-a dus puţin peste poarta apărată de Vasile. În minutul următor, acelaşi Pârvulică a primit, la 14 metri, o pasă de la Brăbilă, însă şutul său, pe jos, s-a lovit de picioarele apărătorilor echipei oaspete.

Metalul şi-a majorat avantajul pe tabela de marcaj în minutul 73, la o pătrundere pe dreapta a lui Bădeţ, acesta a centrat pe jos, iar Slidak, de la 3 metri, şi-a trimis balonul în propria poartă.

Scorul final a fost stabilit în minutul 82, când Bădeţ a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă, „centralul” Cosmin Corocan a dictat penalty în favoarea oaspeţilor, Moldovan bătând în dreapta lui Băluţă şi trecându-şi astfel numele pe lista marcatorilor.

Agmonia Zăvoi: Băluţă, Adrian, Jura, Fodor, Gordîn (min. 84, Nafiru), Marco, Slidak, Ciocârlan, Brăbilă, Mălăescu, Bogdan (58, Pârvulică); rezerve: Iacov, Găină, Reitmayer. Antrenor, Constantin Marcu.

Metalul Oţelu Roşu: Vasile, Ispas (84, M. Bălan), Covăsală, Ov. Bălan, Aiojoaiei, Mariţescu, Şt. Bălan, Neagu (84, Dragomir), Moldovan, Negrei (68, Arnăut), Bădeţ; rezervă, Laitin. Antrenori: Marius Dulca, Alin Olariu.

A arbitrat la centru Cosmin Corocan (Reşiţa), asistat la cele două linii de Daniel Cocora şi Sebastian Grecu (ambii din Bocşa).

Observatori: Petru Herghelegiu (Bocşa) şi Remus Orleanu (Caransebeş).

Rezultatele complete: Semenicul Văliug – Recolta Berzovia (2-2); Minerul Anina – A.S. Oraviţa 2-2; Metalul Reşiţa – Moldova Nouă 0-0; Agmonia Zăvoi – Metalul Oţelu Roşu 0-3; Metalul Bocşa – Berzasca 0-5; Ad Mediam Mehadia – Nera Bozovici 3-1.

Etapa viitoare, a II-a, 7 septembrie: Oraviţa – Semenicul Văliug; Moldova Nouă – Minerul Anina; Metalul Oţelu Roşu – Metalul Reşiţa; Berzasca – Agmonia Zăvoi; Nera Bozovici – Metalul Bocşa; Recolta Berzovia – AD Mediam Mehadia.

Pagină realizată de Sorin ROGOZ