Croitorie din fonduri europene, în Piaţa Gugulanilor 1La Caransebeş a luat fiinţă, prin intermediul fondurilor europene, o croitorie pentru retuşuri, ampasată în Piaţa Gugulanilor. Investiţia, în valoare de aproximativ 25.000 de euro, a fost realizată prin proiectul „O șansă pentru comunitățile marginalizate din municipiul Caransebeș”, derulat de Primărie, în parteneriat cu Asociația „Organizația pentru Strategii și Programe de Dezvoltare”, Episcopia Caransebeșului, Colegiul Național „Traian Doda” și Spitalul Municipal de Urgență din municipiu, și beneficiază de cea mai modernă aparatură în domeniu.
„SC Artizanat Daria și Flavius SRL cinstește arta tradițională și nu uită portul tradițional românesc – este moto-ul după care ne desfășurăm activitatea. Viziunea firmei noastre constă în amenajarea și dotarea unui atelier de croitorie pentru retușuri care, în timp, să reprezinte un punct de reper pentru Caransebeș, iar serviciile puse la dispoziția clienților să reprezinte un etalon. Mai mult, prin mica noastră afacere vom contribui și la creșterea nivelului de trai al persoanelor care lucrează în firma noastră”, au declarat inițiatorii micii afaceri de croitorie pentru retușuri.
Primarul Felix Borcean și membrii echipei de implementare a proiectului au văzut la fața locului mica inițiativă privată a SC Artizanat Daria și Flavius SRL. Edilul a afirmat că astfel de inițiative private sunt benefice pentru viața economică și socială a municipiului Caransebeș, asigurând locuri de muncă pentru persoanele defavorizate, dar și servicii de calitate în domeniul croitoriei.
Aceasta nu este însă singura mică afacere care se va dezvolta prin microgranturile de 25.000 de euro, acordate prin intermediul proiectului „O șansă pentru comunitățile marginalizate din municipiul Caransebeș”, a cărui valoare totală este de 24,1 milioane de lei, derulat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, în comunităţile marginalizate în care există populaţie aparţinând minorităţii rome.
Geanina LUCA


Un gând despre “Croitorie din fonduri europene, în Piaţa Gugulanilor

Comentariile sunt închise.