Un amical… neamical


FC Caransebeş – Muncitorul-Voinţa Lupac 2-0 (1-0)

Sâmbătă, 8 februarie, echipa FC Caransebeş a întâlnit, pe teren propriu, în cel de al treilea meci de verificare, pe colega de serie, Muncitorul-Voinţa Lupac. Partida a fost, de fapt, o repetiţie generală pentru meciul din etapa a XVI-a a Seriei a IV-a a Ligii a III-a, prima oficială din acest an, când gugulanii se vor deplasa la Lupac.

Primele faze mai periculoase şi le-au trecut în cont oaspeţii, astfel că, în minutul 7, la o pătrundere pe stânga a lui Bobină, centrarea acestuia a fost reluată cu capul de C. Doană în bara transversală a porţii caransebeşene. În minutul 15, R. Costachi a bătut o lovitură liberă de la 30 de metri, însă aceasta a fost pe direcţia portarului, iar Haidău a prins cu siguranţă. Peste numai un minut, Oncică a fost angajat bine în careu pe partea stângă, şutul său din 10 metri, pe jos, fiind prins în doi timpi de portarul gugulan.

Odată cu trecerea timpului, gazdele au echilibrat partida, iar în minutul 21, Negoescu, aflat în poziţie bună în careul advers, a trecut pe sub minge la o centrare venită de pe dreapta. Scorul a fost deschis în minutul 25, în urma unei faze la care arbitrul Alexandru Domăneanţu a arătat punctul cu var: R. Artimon i-a pasat pe dreapta lui Şandru, acesta l-a angajat foarte bine în careu, pe dreapta, pe Steop, portarul oaspeţilor, Petruţ, plonjând la minge, dar luându-i şi picioarele atacantului gugulan. A executat Şandru, în stânga goal-keeper-ului formaţiei vizitatoare, care, deşi a atins mingea, nu a reuşit să o împiedice să intre în plasă. Ultima fază de gol a primei reprize – una viu disputată, ca de altfel întreaga partidă, caracterul „amical” fiind trecut în plan secund – şi-au trecut-o în cont tot caransebeşenii, după un un-doi Şandru-Negoescu, acesta din urmă aflându-se în poziţie bună de a înscrie, însă Petruţ a fost mai rapid şi l-a blocat în ultimul moment.

Prima ocazie a părţii a doua a meciului a aparţinut gazdelor, centrarea din minutul 47, de pe dreapta, a lui Săulescu, fiind trimisă, fără preluare, din întoarcere, de „secundul” Sorin Gheju puţin peste poarta apărată de Petruţ. Oaspeţii s-au revanşat în minutul 69, la lovitura liberă de la 25 de metri lateral-dreapta, şutul cu efect trimis de Oncică fiind scos în ultimul moment de sub bară de portarul caransebeşean Laurenţiu.

Gugulanii puteau să-şi mărească avantajul în minutul următor, când Săulescu a scăpat singur de la mijlocul terenului, însă încercarea sa a-l loba pe Petruţ, ieşit în întâmpinare, nu a reuşit, balonul trecând pe lângă poarta echipei antrenate de Viorel Lolea. Acelaşi Săulescu, foarte activ de la intrarea sa pe teren, a mai prins un şut bun, pe jos, de la 18 metri, două minute mai târziu, însă portarul oaspeţilor s-a întins şi a reuşit să respingă în lateral.

Cea mai frumoasă fază a meciului s-a consemnat în minutul 79, atunci când, după o suită de pase lucrate la antrenament, Gheju l-a angajat în adâncime, în careu, pe Vlăduţi, însă şutul acestuia de la 10 metri a fost respins cu piciorul de Petruţ.

Scorul final a fost stabilit în minutul 80, după ce Şandru a recuperat o minge pe partea stângă, a intrat în careu, l-a driblat pe Petruţ şi a centrat în faţa porţii, de unde Gheju a pus latul, trimiţând balonul în poarta goală. Ultima fază periculoasă a aparţinut tot caransebeşenilor, centrarea perfectă de pe dreapta, a lui Săulescu, fiind reluată de la 10 metri de Vlăduţi, însă Petruţ le-a refuzat din nou golul gugulanilor.

„Nu obişnuiesc să vorbesc despre jocurile de verificare, pentru că, de regulă, ele sunt mai puţin elocvente… În ceea ce priveşte meciul acesta, pot să spun că mă mulţumeşte ritmul în care s-a desfăşurat, unul bun pentru momentul în care ne aflăm, în contextul în care efectuăm câte două antrenamente duble pe săptămână… După un joc în care ne-am întins puţin cu UTA (partidă disputată miercuri, 5 februarie, la Arad, încheiată cu scorul de 1-1 – n.r.), sunt mulţumit de agresivitatea arătată de băieţi, de anumite repere tactice pe care le-am atins, dar mai avem de muncit. Dacă avem calitate în ceea ce facem, trebuie s-o creştem, şi în special cei nou-veniţi trebuie să se integreze în ceea ce construim noi aici. Avem nevoie de timp pentru asta, iar ei sunt destul de mulţi”, a declarat, după meci, antrneorul caransebeşean Alin Artimon.

„Am întâlnit cea mai bună echipă a Seriei a IV-a a Ligii a III-a, iar de aici a rezultat un amical foarte bun, pentru condiţiile de pregătire date, având în vedere că, din păcate, noi abia luni am terminat pregătirea centralizată şi nu am avut posibilitatea să facem foarte multe antrenamente tehnico-tactice. Eu spun că suntem pe drumul cel bun… A fost un meci de pregătire disputat, uneori chiar peste limitele fair-play-ului, şi sunt bucuros că nu au existat tensiuni şi accidentări. Doresc mult succes echipei din Caransebeş, din vară, în Liga a II-a!”, a spus, la sfârşitul partidei, tehnicianul oaspeţilor, Viorel Lolea.

FC Caransebeş a început partida în următoarea alcătuire: Haidău, R. Artimon, Goşa, Dubei, Ionescu, Şandru, Suru, Negoescu, Poiană, Steop, Artean; au mai intrat pe parcursul meciului Cioloca, Laurenţiu, Firan, Vlăduţi, L. Vătafu, Săulescu, Constantinescu, Roiu (adus de la Hunedoara) şi Gheju. Antrenor, Alin Artimon.

Muncitorul-Voinţa Lupac: Petruţ, Voin, Pitaru, Ţimbota, Beică, Vişatovici, R. Costachi, C. Doană, Boltaşu, Bobină, Oncică; au mai jucat Negrei, Sturzu, Firiţeanu, Fara, Rarinca, Prince şi Guşcă, portarul Giurcanu fiind accidentat. Antrenori: Viorel Lolea, Adrian Cârjan.

A arbitrat la centru Alexandru Domăneanţu, asistat la cele două linii de Marian Priseceanu şi Răzvan Băzăvan, toţi din Caransebeş.

Sorin ROGOZ