Infractori peste hotare


În primele opt luni ale anului 2011, au fost emise mandate europene de arestare de instituţii din ţările Uniunii Europene pe numele a şase cetăţeni din judeţul Caraş-Severin, toate fiind puse în executare de lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Autorităţile germane au emis două mandate – unul pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală gravă şi lipsire de libertate, şi unul pentru infracţiuni cu violenţă. Din Italia au fost emise trei mandate, toate pentru infracţiunea de şantaj, iar din Franţa un mandat pentru evadare.

În cursul anului curent au fost identificaţi un număr de 98 de cetăţeni din Judeţul Caraş-Severin, care au comis infracţiuni în ţările Uniunii Europene. Dintre aceştia, 85 sunt bărbaţi, dintre care unul minor, iar 13 sunt femei, toate cu vârste de peste 18 ani. Cele mai multe infracţiuni (26) au fost comise în Italia, urmată de Austria (21), Germania (14), Belgia (13) şi Spania (9). În toate ţările, predominante sunt infracţiunile de furt. (T. Mesner)