Cornel Galescu, şef plin la Salvamont Caraş-SeverinLa sfârşitul lunii ianuarie, a avut loc proba scrisă a concursului organizat pentru ocuparea funcției de șef serviciu în cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo, post ocupat de cunoscutul alpinist caransebeşean Cornel Galescu, care a fost numit prin Dispoziţie de preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca, în data de 8 octombrie 2021, pentru o perioadă de maximum 120 de zile.
După afişarea rezultatului concursului, Cornel Galescu a obţinut 64 de puncte, fiind, astfel, respins.
Chiar şi în aceste condiţii, el a rămas în continuare şeful Serviciului Salvamont, numit încă o dată prin Dispoziţie de preşedintele Romeo Dunca şi tot pe o perioadă de maximum 120 de zile.
Prin urmare, în 15 iunie, Cornel Galescu a dat din nou examen scris, de această dată el obţinând un punctaj de trecere, respectiv 74 de puncte, pentru ca marţi, 21 iunie, să susţină pe Muntele Semenic proba practică şi interviul, în urma cărora s-a „calificat” pentru acest post. Proba sportivă a constat într-o alergare montană pe teren accidentat, pe distanţa de 4 kilometri, cu barem de 30 de minute, pe care Cornel Galescu a parcurs-o în doar 25 de minute.
„Proiectele la care am visat şi promisiunile făcute lui Romeo Dunca m-au ambiționat să trec cu bine toate cele trei probe de examen: scris, proba fizică și interviul. Primind o legitimitate oficială, îmi doresc sa asortez Salvamontul din Caraş-Severin cu frumusețea și valoarea reliefului din Munții Banatului. Sunt conștient de importanţa turistică din județul nostru şi mă focusez, împreună cu toată echipa Salvamont, la implementarea unor măsuri care să confere siguranță iubitorilor de sporturi şi activităţi montane. Provizoratul de până acum nu mi-a permis să turez motoarele atât cât aş fi vrut, dar această nouă etapă este o provocare și o responsabilitate stimulativă. Îmi doresc ca cele trei echipe din subordine – Semenic, Muntele Mic şi Herculane – să fie solicitate cât mai rar şi numărul accidentelor să scadă”, ne-a spus Cornel Galescu, care îşi va prelua oficial postul în data de 24 iunie. (B. Naum)