Copiii de la Şcoala din Zăvoi au capelă


În cursul sătămânii trecute, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, s-a aflat în mijlocul elevilor şi profesorilor de la Şcoala Generală cu clasele I-VIII din localitatea Zăvoi. Cu acest prilej, Chiriarhul a oficiat o slujbă de Te-Deum, apoi a sfinţit capela şcolară cu hramul „Sfinţii Trei Ierarhi Vasile, Grigorie şi Ioan”. De asemenea, au fost binecuvântate sălile de clasă, direcţiunea, precum şi grădiniţa din curtea unităţii de învăţământ.

În cuvântul adresat celor prezenţi, Ierarhul a subliniat: „Cu ajutorul lui Dumnezeu, am binecuvântat această capelă şcolară din comuna Zăvoi. Totodată am binecuvântat şi şcoala din această localitate pentru că în această vară au avut loc multe lucrări de renovare şi înfrumuseţare a acestei instituţii. Am oficiat slujba de mulţumire, obişnuitul Te-Deum de la începerea noului an şcolar, iar în cadrul acestei slujbe am sfinţit această capela şi această şcoală. Ne-am bucurat de prezenţa multor copii, care învaţă aici şi care împreună cu noi au anticipat începerea noului an şcolar. Mulţumim pe această cale dlui director Ion Pârvu, care s-a ostenit foarte mult la amenajarea în cadrul acestei şcoli a unei capele, unui paraclis care va fi şi cabinet de religie, mulţumim cadrelor didactice care se ostenesc în această instituţie şi bineînţeles, Primăriei comunei Zăvoi şi tuturor prietenilor acestei şcoli”.

„În anul 2011 am început reabilitarea Şcolii din Zăvoi, iar anul acesta s-a terminat această lucrare. Este a doua capelă pe care o amenajăm în cadrul şcolilor din Zăvoi şi iată, astăzi, l-am invitat pe Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian pentru a oficia slujba de sfinţire a acestei capele. Mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit la realizarea lucrărilor de amenajare a acestei capele din cadrul şcolii noastre şi Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să le dăruiască multă sănătate, putere de muncă în tot ceea ce fac”, a spus directorul Ion Pârvu.

La acest important eveniment au participat copii înveşmântaţi în straie populare, autorităţi locale, cadre didactice, numeroşi credincioşi şi credincioase din localitate şi împrejurimi. Şcoala din Zăvoi a suferit între anii 2011-2012 ample lucrări de renovare şi modernizare. După slujbă, Chiriarhul împreună cu autorităţile locale şi cu soborul de preoţi slujitori au vizitat recent descoperita „Villa Romana”, din cadrul Castrului roman de la Zăvoi.

Bogdan NAUM