Consilierul Stelian Cornea „recidivează”


Consilierul municipal Stelian Cornea, din Caransebeş, a „recidivat”. Recunoscut drept „Consilierul săracilor” pentru actele sale de caritate şi dorinţa de a veni în ajutorul celor aflaţi în nevoi, de această dată el a descoperit că în cartierul Şesu Roşu trăieşte o tânără de etnie rromă, care, la vârsta majoratului, nu avea niciun act de identitate şi nu a frecventat şcoala decât patru ani. De altfel, viaţa Lidiei Farcaş nu a fost deloc una uşoară. După ce, în urmă cu mai mulţi ani, a rămas orfană de mamă, iar tatăl său, recăsătorit, s-a stabilit în străinătate, Lidia a fost crescută de bunicii care se confruntă cu probleme sociale şi care, potrivit tradiţiei rromilor, n-au considerat neapărat necesar să se ocupe şi de actele de identitate sau de şcolarizarea fetei.

De când a aflat povestea ei, Stelian Cornea a reuşit să-i obţină Certificatul de naştere, iar în urmă cu câteva zile, şi Cartea de identitate. Cea mai mare bucurie fata a avut-o sâmbătă, când a împlinit 18 ani, şi acelaşi consilier, împreună cu câţiva apropiaţi ai săi au organizat pentru ea petrecerea de majorat, de la care nu a lipsit absolut nimic. „Vreau să întreb reporterii de unde au ştiut de acest eveniment, pentru că n-a fost popularizat, şi totuşi s-a aflat. Îmi lipsea din palmares un majorat, pe care i-l dedic domnişoarei care astăzi a împlinit frumoasa vârstă de 18 ani. Provine dintr-o familie de rromi, dar este o fată foarte liniştită, deosebită, cuminte. Luni o să fac demersurile pentru ca ea să obţină şi actele de identitate, după care o să-i caut şi un loc de muncă, astfel încât să reuşim integrarea ei în societate”, ne-a spus consilierul, care i-a urat tinerei sărbătorite multă sănătate, fericire şi tradiţionalul „La mulţi ani!”.

La rândul ei, Lidia, emoţionată şi bucuroasă de norocul care a dat peste ea, a mulţumit binefăcătorului ei. „Îi mulţumesc foarte mult că m-a ajutat şi-mi pare bine că a fost tot timpul lângă mine atunci când i-am cerut un sfat sau ceva anume când am fost la greu. Îl voi susţine tot timpul, atât eu, cât şi familia mea”, a adăugat Lidia.

Stelian Cornea a primit titulatura de „Consilier al săracilor” după ce, de-a lungul vremii, a ajutat numeroase familii, cu diferite ocazii: la organizarea de nunţi, botezuri, înmormântări sau zile de naştere, l-a adus pe Moş Crăciun, copiilor ce provin din familii cu nevoi sociale, dar a avut grijă şi ca aceştia să aibă iarna lemne de foc, haine groase şi mâncare consistentă.

Carmen SENCO