Concurs Epistolar la Poştă


Compania Naţională Poşta Română a dat startul la cea de-a 40-a ediţii a Concursului Epistolar. Întrecerea se desfăşoară sub egida Uniunii Poştale Universale (UPU). Concursul, care se adresează în exclusivitate copiilor cu vârsta de maximum 15 ani, se desfăşoară până în luna martie 2011. Prin acest demers, UPU urmăreşte creşterea gradului de conştientizare la nivelul copiilor în ceea ce priveşte administrarea durabilă, conservarea şi dezvoltarea tuturor tipurilor de păduri, tema lucrărilor din acest an fiind „Imaginaţi-vă că sunteţi un copac ce trăieşte în pădure. Scrieţi o scrisoare către cineva, explicându-i de ce este important să protejăm pădurile”. Subiectul ales a avut la bază faptul că anul 2011 a fost proclamat ca An Internaţional al Pădurilor.

Pe parcursul concursului, lucrările vor fi analizate şi selecţionate de comisii constituite din reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului – profesori de specialitate – şi reprezentanţi ai C.N. Poşta Română S.A.

Autorii compoziţiilor clasate pe primele trei locuri la faza naţională vor fi recompensaţi cu premii în bani. Regulamentul integral al concursului poate fi consultat pe site-ul www.posta-romana.ro sau apelând la serviciul de relaţii cu clienţii Infopost, la numărul de telefon 021/93.93.111.

Carmen SENCO