Comuna Constantin Daicoviciu a hotărât ce face cu bugetulPrimarul comunei Constantin Daicoviciu, Daniel Boambeş, ne-a informat că, recent, a fost aprobat bugetul localităţii pe anul 2021.
„Bugetul de anul acesta este mult diferit faţă de cel din anii anteriori. Am alocat aproximativ 80% din el pentru investiţii. Deşi pentru comuna noastră au fost alocate fonduri insuficiente pentru a asigura cofinanţarea la toate proiectele, am considerat prioritară realizarea lucrărilor la investiţiile finanţate. Astfel, deşi avem deficit de angajaţi în Primărie, în acest an nu vom face angajări, neavând suficiente fonduri pentru asigurarea salariilor angajaţilor. În primul rând, vreau să continuăm pe aceeaşi linie pe care am mers în anii anteriori, pe cea a alocării de sume importante pentru investiţii. Numai prin investiţii este posibilă dezvoltarea comunei noastre. Sunt foarte mulţumit că am reuşit obţinerea de finanţări pentru toate proiectele depuse. Avem cele mai mari proiecte finanţate din istoria localităţii, proiecte de asigurare a utilităţilor şi nevoilor cetăţenilor comunei noastre”, a declarat primarul Daniel Boambeş.
Edilul a menţionat că bugetul comunei Constantin Daicoviciu a fost direcţionat în cel mai mare procent spre cofinanţarea investiţiilor privind reţeaua de canalizare şi staţii de epurare în localităţile Maciova, Peştere, Mîtnicu Mare şi Căvăran, continuarea lucrărilor de alimentare cu apă pentru localităţile Maciova, Peştere, Mîtnicu Mare şi Căvăran, continuarea lucrărilor de asfaltare a 9 kilometri de drumuri vicinale, continuarea lucrărilor de asfaltare a 9 kilometri de străzi neasfaltate din localităţile Peştere, Maciova şi Mîtnicu Mare, precum şi pentru amenajarea unei baze sportive în comună. „De asemenea, vom continua lucrările la complexul de agrement Căvăran, vom finaliza măsurătorile şi intabularea terenurilor extravilane, vom demara măsurătorile şi intabularea caselor, a grădinilor şi a terenurilor intravilane, urmărim amenajarea unui complex cultural-sportiv la Maciova, continuarea lucrărilor de regularizare a pârâului Măcicaş, de construire a unui nou pod peste pârâul Măcicaş, construirea a patru podeţe pietonale peste pârâul Măcicaş, continuarea implementării investiţiei de alimentare cu gaz la fiecare gospodărie din toate localităţile comunei, amenajarea de parcări la instituţiile publice, piste de biciclete şi alei pietonale, precum şi dotarea unităţilor de învăţământ cu echipamente electronice şi alte obiective”, a mai spus Daniel Boambeş.
Mădălina DOMAN