Colinde şi Cântece de Stea


          Sâmbătă, 5 decembrie, la ora 17, Mânăstirea din staţiunea Poiana Mărului va găzdui un concert de colinde și cântece de stea. Vor vesti apropierea Sărbătorii Naşterii lui Iisus cele mai frumoase glasuri ale copiilor din satul Măru, adunate într-un mănunchi de „Flori de măr”, Grupul „Contrast” al tinerilor interpreţi, membri ai corurilor Filarmonicii „Banatul” şi Operei de Stat din Timişoara, şi Grupul coral al „Grănicerilor Văii Bistrei” din satul Voislova, comuna Zăvoi. Cele trei ansambluri de muzică vocală tradiţională sunt instruite şi dirijate de prof. Dana Chiţiga, pr. Vasile Bădescu şi prof. dr. Dumitru Jompan. Evenimentul cultural-artistic se organizează pentru a doua oară sub patronajul Episcopiei Caransebeşului şi al Primăriei comunei Zăvoi, iar ideea promovării acestei frumoase tradiţii aparţine unei doamne cu suflet mare din Timişoara, care va putea fi cunoscută cu prilejul concertului.

Duminică, 6 decembrie, de la ora 15, la biserica cu hramul „Sfinţii apostoli Petru şi Pavel” din cartierul reşiţean Govândari va avea loc cea de a XXX-a ediţie a Festivalului coral „Iosif Velceanu”. Această manifestare cultural-artistică de suflet şi de tradiţie a fost susţinută de la început de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Primăria municipiului Reşiţa şi Episcopia Caransebeşului, iar iniţiativa aparţine  Centrului  de Îndrumare a Creaţiei Populare şi a Mişcării Artistice de Amatori a judeţului. Zona etno-folclorică a Văii Bistrei va fi reprezentată de Grupul coral „Grănicerii Văii Bistrei”, dirijat de prof. dr. Dumitru Jompan.

Vă sfătuim să nu rataţi acest prilej minunat de reîntâlnire cu preafrumoasele tradiţii româneşti din ciclul Sărbătorilor de iarnă.

Sonia BERGER