Cine a pus gardu-n drum…


În cursul zilei de 10 noiembrie, lucrători din cadrul Poliţiei municipiului Caransebeş au intervenit la un accident rutier produs la o intersecţie, soldat cu pagube materiale şi victime. Echipa deplasată la faţa locului a constatat, cu ocazia cercetărilor, că, în timp ce un tânăr în vârstă de 21 de ani conducea un autoturism pe Strada Dâlmei, la intersecţia cu Strada Teiuşului, din cauza vitezei excesive, nu a reuşit să vireze stânga sau dreapta şi a intrat cu maşina într-un gard din beton.

În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a pasagerei de pe locul din dreapta-faţă, o tânără în vârstă de 18 ani, şi rănirea uşoară a conducătorului auto, cei doi fiind transportaţi la Spitalul de Urgenţă Caransebeş unde au rămas sub supraveghere medicală.

La testarea conducătorului auto cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentraţie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele verificări a rezultat faptul că nici pasagera şi nici conducătorul auto nu au purtat centurile de siguranţă.

În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi vătămare corporală din culpă. (C. Senco)