Centrele de vaccinare, sub lupa PrefecturiiLuni, 22 martie, prefectul judeţului, Cristian Gâfu, alături de reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“ şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin, a condus o şedinţă de lucru cu coordonatorii centrelor de vaccinare din judeţul nostru.
Cristian Gâfu a subliniat că doreşte o comunicare eficientă între centrele de vaccinare şi instituţiile implicate în acest proces, cu scopul de a preîntâmpina eventuale sincope logistice sau organizatorice.
Dănilă Miloş, directorul DSP Caraş-Severin, a discutat despre instruirea corectă şi eficientă a personalului care asigură imunizarea populaţiei, punându-se un accent deosebit pe eventualele situaţii în care persoanele vaccinate dezvoltă reacţii adverse agresive, cum ar fi şocul anafilactic, scenariu în care intervenţia personalului medical prezent este vitală şi trebuie efectuată prompt, am fost informaţi de Biroul de presă al Instituţiei Prefectului.
Totodată, prefectul judeţului s-a asigurat că nu există probleme legate de transportul dozelor de vaccin şi că centrele de vaccinare dispun de suficiente materiale medicale şi de protecţie.
În încheiere, Cristian Gâfu le-a transmis coordonatorilor centrelor de vaccinare să fie deschişi la dialog şi să semnaleze orice potenţială problemă, asigurându-i de transparenţă şi deschidere din partea tuturor instituţiilor implicate în campania de vaccinare. (B. Meteş)