Cei mai mici şi buni actori


Poate că povestea este

partea cea mai frumoasă a vieţii

omeneşti… Cu poveşti ne leagănă lumea, cu

poveşti ne adoarme… Ne trezim şi murim cu ele”.

Mihai Eminescu

Vineri 13 iunie, Grădiniţa P.N. Nr. 4 Caransebeş a fost gazda Concursului „Actor sunt chiar eu…”, din cadrul Proiectului educaţional judeţean „În lumea cărţilor”, cuprins în CAEJ – poziţia 43, coordonator prof. Florina Bălan.

Aflat la prima ediţie, concursul a avut drept scop cultivarea gustului pentru lectură, pentru frumos, exersarea limbajului şi posibilităţilor de comunicare, prin activităţi în parteneriat cu biblioteca şi cu şcoala.

Acesta a cuprins două secţiuni: Secţiunea I – creaţie plastică şi fotografii „În lumea poveştilor”, unde s-a organizat o expoziţie cu lucrări primite din mai multe oraşe din ţară (Bucureşti, Galaţi, Rovinari, Timişoara, Oradea, Reşiţa etc.) jurizarea fiind făcută de prof. Cornel Olariu, şi Secţiunea a II-a – concursul de interpretare artistică „Actor sunt chiar eu…”, unde au participat preşcolari atât de la grădiniţele din municipiu, cât şi din alte localităţi. Pe scenă au fost prezentate scenetele „Scufiţa Roşie”, interpretată de „Micii artişti” de la Grădiniţa P.P. 4, coordonaţi de prof. Neluţa Dragomir şi Emanuela Rada, „Miruna şi Doamne, Doamne”, interpretată de „Micii actori” de la Grădiniţa PP 4, coordonaţi de prof. Maria Bîrză, „Prietenii lui Creangă”, în interpretarea colectivului „Prichindeii”, de la Grădiniţa PP 2, coordonaţi de educatoarele Monica Seracin şi Denisa Roşu, dramatizările „Ursul păcălit de vulpe”, piesă interpretată de „Micii povestitori” de la Grădiniţa PP 4, coordonaţi de prof. Alina Crista şi Marinela Boieriu, „Turtiţa”, interpretată de trupa „Actori vestiţi”, de la Grădiniţa PN 4, coordonaţi de prof. Florina Bălan, teatru scurt – „Nepotu şi socoata”, interpretată de „Micii poşmândrişti” de la Grădiniţa PP 4,coordonaţi de prof. Maria Bîrză, „Două babe surde”, interpretată de preşcolarii Ryana Radu şi Denis Ilina, de la Grădiniţa PP 4, coordonaţi de prof. Nicoleta Barbu şi Maria Socineanţu, precum şi poezii – „Cântec “, de George Coşbuc, recitată de preşcolarul Rareş Hurtilă de la Grădiniţa PP 4, coordonat de prof. Florina Bălan, „Scufiţa roşie” recitatoare Amalia Rusu, de la Grădiniţa PN Ruschiţa, coordonată de Alexandra Drăgoi, care au fost jurizate de un colectiv format din parteneri implicaţi în proiect.

Concursul s-a bucurat de un mare succes, iar copiii au fost cei mai buni actori.

Mădălina DOMAN