Se simte miros de gaz în Caransebeş!


Primarul municipiului Caransebeş, Felix Borcean, a discutat recent cu reprezentanții Transgaz referitor la demararea lucrărilor pentru introducerea reţelei de gaz în cartierele care, în prezent, nu beneficiază de infrastructura necesară pentru o astfel de facilitate, din punct de vedere financiar această investiţie fiind una foarte consistentă. Cartierele vizate în prima fază pentru noile rețele de gaz sunt Valea Cenchii, precum şi zonele Gării și Teiuș, administraţia locală intenţionând să apeleze la un credit bancar pentru realizarea investiției.

Am avut zilele trecute la Primărie o discuție cu un reprezentant al unei firme de implementare a rețelelor de gaz şi am discutat care sunt pașii pentru introducerea rețelelor de gaz în cartierele care nu beneficiază în momentul de față de această facilitate. Pe baza unor proiecte și studii de fezabilitate, în 2018 vom demara introducerea rețelelor de gaz, așa că vom recurge la un credit pentru a putea racorda și aceste zone la rețeaua de gaz. Primele vizate sunt Valea Cenchii, Gară și Teiuș, iar eu sper ca, în maximum doi ani, să reușim să introducem gazul și în cartierul Jupa. Nu știu încă valoarea creditului, va fi în funcție de costurile care vor reieși din proiectul tehnic, Primăria urmând să contribuie cu aproximativ 70-75 la sută, iar Transgaz cu circa 25 la sută, conform noii legislații, care, din acest punct de vedere, ne avantajează, noi nemaifiind obligați să suportăm toate cheltuielile pentru realizarea acestor rețele”, a declarat Felix Borcean.

Edilul a mai spus că și costurile de racordare la rețea pentru cetățeni vor fi destul de reduse, de aproximativ 1.000 de lei pentru fiecare familie.

Sonia BERGER