Produsele congelate ard la buzunar


În cadrul recentei şedinţe a Consiliului Consultativ pentru Protecţia Consumatorilor al județului Caraș-Severin, Isabelle Scorobete, comisarul-şef adjunct pentru Regiunea Vest, a prezentat o expunere referitoare la verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind produsele alimentare comercializate sub formă congelată.

Isabelle Scorobete a declarat că au fost verificaţi 12 operatori economici din reţeaua de distribuţie, comercializare, hiper şi supermarketuri. Şase dintre aceștia nu afişau preţurile la produsele congelate comercializate, motiv pentru care au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în cuantum total de 6.000 de lei. Un operator economic expunea la comercializare pulpe de pui congelate fără elemente de identificare şi caracterizare complete, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.000 de lei şi s-a dispus oprirea temporară de la comercializare a cantităţii de 50 kg de pulpe de pui congelate, iar un agent economic expunea la comercializare îngheţată fără a respecta condiţiile de depozitare indicate de producător, motiv pentru care a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 5.000 de lei.

În total, au fost aplicate nouă amenzi contravenţionale, în cuantum de 12.000 de lei, a mai spus Isabelle Scorobete. (B. Meteș)