Care pe care. Caransebeş pe Hunedoara!


FC Caransebeş – FC Hunedoara 2-0 (0-0)

Vineri, 8 noiembrie, pe stadionul din Balta Sărată s-a disputat derby-ul Seriei a IV-a a Ligii a III-a, între ocupantele locurilor 1 şi 2, FC Caransebeş şi FC Hunedoara, ambele echipe având 24 de puncte, gugulanii fiind pe prima poziţie datorită numărului mai mare de goluri marcate. A fost etapa a XII-a, prima a returului, un meci – aşa cum spunea tehnicianul caransebeşean Alin Artimon – aşteptat de ambele echipe. Vineri a fost, într-un fel, momentul adevărului.

Aşa cum era de aşteptat, jocul a început prudent de ambele părţi, cu un plus parcă de combativitate de partea gazdelor. Evidentă a fost însă încrâncenarea, dusă uneori dincolo de limitele sportivităţii şi ale regulamentului, arbitrul Răzvan Drăgoi împărţind cu dărnicie cartonaşe galbene în stânga şi în dreapta.

Prima fază de poartă s-a consumat în minutul 10, când Negoescu a prins un şut excelent de la 20 de metri, lateral-dreapta, portarul hunedorean Dragotă reuşind să respingă spectaculos în lateral. Timp de aproape un sfert de oră s-a jucat la centrul terenului, aspru, aşa cum am mai spus, pentru ca abia în minutul 23 Suciu să încerce cu un şut prin surprindere, de la 30 de metri, vigilenţa portarului gugulan, însă Laurenţiu a prins fără probleme.

În minutul 30, Uibariu l-a faultat pe Şandru la 35 de metri, lovitura liberă a fost executată de acelaşi Şandru, în careu, „capul” lui Negoescu, de la 12 metri, trecând puţin pe lângă poartă.

Peste doar 3 minute, nervii au izbucnit de ambele părţi, s-a format un meleu între băncile de rezerve, rezultatul acestuia fiind două „galbene”, văzute de Şandru, de la gazde, şi de Homei de la hunedoreni. În minutul următor a fost rândul lui Negoescu să vadă cartonaşul galben, după un fault asupra lui Vârtan. O fază ciudată s-a petrecut în minutul 37, când, la un şut de la 18 metri, Vârtan a deviat balonul, înalt, portarul Dragotă a apreciat greşit traiectoria mingii, nu a mai fost atent, iar balonul a căzut pe bara transversală. În minutul 41, Suru a văzut şi el cartonaşul galben, după un fault la Pepenar, lovitura liberă de la 25 de metri, bine bătură de Vajda, trecând puţin pe lânga bara din stânga a porţii lui Laurenţiu.

Partea a doua a meciului a început, nu cum era de aşteptat, cu o fază de poartă, ci cu intrarea Ambulanţei pe gazon, şi asta pentru că în minutul 51 Pepenar l-a faultat extrem de dur la mijlocul terenului pe R. Artimon, după îngrijirile medicale acesta rămânând totuşi pe teren.

În minutul 58, gazdele puteau deschide scorul, după o centrare de pe stânga a lui Artean, reluată excelent de la 18 metri de Şandru, însă Dragotă s-a întins şi a scos de sub bară. Acelaşi Artean a mai executat bine o lovitură liberă de la 20 de metri, în minutul 63, însă mingea a trecut puţin peste transversala porţii hunedorene.

Scorul a fost deschis în minutul 77, după o fază în care Negoescu l-a angajat bine în adâncime pe Steop, Dragotă a plonjat la picioarele atacantului caransebeşean, faultându-l, lovitura de pedeapsă dictată de Răzvan Drăgoi fiind transformată cu o „scăriţă” de efect de către Suru. Gazdele şi-au mărit avantajul pe tabela de marcaj 7 minute mai târziu, atunci când Şandru l-a depăşit în dribling pe nou-intratul Roiu, a pătruns în careu, Dragotă i-a ieşit în întâmpinare, şi, cu un lob excelent, din unghi, gugulanul a trimis balonul în vinclul porţii hunedorene.

Până la sfârşit, gazdele au ştiut să păstreze rezultatul, fără să forţeze, singura fază periculoasă la poarta lor înregistrându-se în minutul 90+4, atunci când Petresc l-a angajat în adâncime pe Suciu, în poziţie unu la unu cu Laurenţiu, însă portarul caransebeşean i-a închis bine unghiul, iar Suciu, din cădere, a trimis puţin pe lângă poartă.

La final, întreaga echipă gugulană a sărbătorit victoria cu o horă pe teren şi cu salutul adresat galeriei. Iar când toată lumea a părăsit tribunele, două doamne au strâns de pe gard un banner micuţ, de culoare „violet de Poli”, pe care era scris „Oriunde, mereu, alături de tine!”. Cele două femei veniseră de la Timişoara, iar la întrebarea noastră pe cine au susţinut, răspunsul a fost simplu: „Pe Artean!”.

„Nu ştiu cât de importantă a fost victoria de astăzi, dar cu siguranţă a fost meritată. Un joc pe care l-am controlat «da capo al fine» şi mă bucur că am câştigat a doua oară împotriva Hunedoarei, demonstrând, şi prin acest rezultat, că suntem o echipă superioară în momentul de faţă şi că merităm să fim acolo unde suntem. În acelaşi timp, am demonstrat că jocul din etapa trecută (pierdut cu 0-2 de caransebeşni – n.r.) a fost un accident, şi-i felicit pe băieţi pentru capacitatea de a reveni după un insucces greu digerat, şi de mine şi de ei, în ultima săptămână. Asta arată calitate, asta arată caracter, şi cred că prin ceea ce am prestat astăzi, mai mult decât rezultatul, am dovedit că putem să ne numărăm printre cei care în play-off îşi doresc mai mult decât Liga a III-a. Este în regulă, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, fiindcă în etapa viitoare vom avea un joc mai greu decât cel de astăzi, la Giarmata”, a declarat după meci Alin Artimon, antrenorul echipei gugulane.

FC Caransebeş: Laurenţiu, Suru, Constantinescu, Goşa, Firan, R. Artimon, Artean, Negoescu, Dubei, Şandru (min. 85, Feneş), Steop (88, Gheju); rezerve: Cioloca, Zele, Fuchs, Todorov, Vătafu. Antrenor, Alin Artimon.

FC Hunedoara: Dragotă, Vârtan, Homei, Petcu, Lorincz (81, Roiu), Vajda, Şoit (90, Muntean), Petresc, Uibariu (90, Nicula), Pepenar (85, Lintaru), Suciu; rezerve: Raţ, Apachiţei, Drăgan. Antrenor, Constantin Olariu.

A arbitrat la centru Răzvan Drăgoi, asistat la cele două linii de Nicolae Chiţoiu şi Mario Alexa, toţi din Timişoara.

Observatori: Dorel Pura (Arad) şi Grigore Tomoioagă (Râmnicu Vâlcea).

Rezultatele etapei a XII-a, de vineri, 8 noiembrie: Muncitorul Voinţa Lupac – Pandurii Tg. Jiu II 0-1; AFCM Reşiţa – Millenium Giarmata 1-2; FC Caransebeş – FC Hunedoara 2-0; Vulturii Lugoj – FC Avrig 7-2; CS Jiul Rovinari – Ştiinţa Turceni 1-1; Nova Mama Mia Becicherecu Mic a stat.

În clasament conduce FC Caransebeş, cu 27 de puncte, urmată de FC Hunedoara, cu 24 de puncte, şi de Becicherecu Mic, cu 21 puncte. Celelelate două formaţii cărăşene, AFCM şi Muncitorul Reşiţa, ocupă poziţiile 8 şi 9, cu 10 şi respectiv 9 puncte.

Runda a XIII-a, programată vineri, 15 noiembrie: Millenium Giarmata – FC Caransebeş; Pandurii Tg. Jiu II – AFCM Reşiţa; Ştiinţa Turceni – Muncitorul Voinţa Lupac; FC Avrig – Jiul Rovinari; Becicherecu Mic – Vulturii Lugoj; FC Hunedoara va sta.

În Liga a IV-a, în etapa cu numărul 11, disputată în 9 noiembrie,Metalul Oţelu Roşu a învins, acasă, pe Metalul Bocşa, cu scorul de 4-1, iar Agmonia Zăvoi a pierdut, în deplasare, la CS Moldova Nouă, cu 0-1. În etapa viitoare, programată în 16 noiembrie, Metalul Oţelu Roşu va întâlni, pe teren propriu, pe Agmonia Zăvoi.

Rezultatele etapei a XI-a, din Liga a V-a, Zona Caransebeş, disputată duminică, 10 noiembrie: Hercules Băile HerculaneLuceafărul Petnic 5-1; Rapid BuchinForesta Armeniş 4-1; CFR Era S Comexim CaransebeşVulturii Obreja 0-2; Speranţa VârciorovaBistra Glimboca 2-4; Timişul Slatina TimişAgmonia Zăvoi II 0-1; Hidrocon MargaVulturii Prisaca 8-2; A.S. Bucoşniţa a stat.

Etapa viitoare, duminică, 17 noiembrie:Foresta ArmenişLuceafărul Petnic; Vulturii ObrejaRapid Buchin; A.S. BucoşniţaCFR Era S Comexim Caransebeş; Agmonia Zăvoi IISperanţa Vârciorova; Vulturii PrisacaTimişul Slatina Timiş; Hidrocon MargaHercules Băile Herculane; Bistra Glimboca va sta.

Sorin ROGOZ