13, cu ghinion şi nu prea prentru gugulani…


Millenium Giarmata – FC Caransebeş 0-0

caransebes giarmata 5Se pare că etapa cu numărul 13, de vineri, 15 noiembrie, a doua a returului Ligii a III-a, nu a fost una tocmai cu ghinion pentru gruparea din Balta Sărată, ba dimpotrivă, am putea spune, cu atât mai mult cu cât principala sa rivală, FC Hunedoara, a stat.

Prima repriză a fost una echilibrată, cu ocazii de ambele părţi, însă niciuna dintre combatante nu a reuşit să se impună pe tabela de marcaj. În schimb, partea a doua a meciului a fost dominată, atât fizic, cât şi tactic, de liderul la zi al clasamentului, FC Caransebeş.

La jumătatea mitanului secund, oaspeţii au avut o ocazie uriaşă de a deschide scorul, atunci când Artean a expediat un şut extrem de puternic, portarul gazdelor a respins în lateral, Şandru, altruist, a recentrat în faţa porţii, de unde Steop, cu toată poarta goală în faţă, a trimis pe lângă.

O altă fază controversată, la care caransebeşenii au cerut penalty, s-a petrecut în minutul 78, atunci când şutul lui Şandru a fost oprit în careul timişean cu ambele mâini, de către Oneţ, însă arbitrul s-a făcut că… plouă, deşi la Giarmata cerul era senin.

Gazdele au fost periculoase la fazele fixe, periclitând poarta lui Laurenţiu în două rânduri, prin Dancia şi Leucă, la prima dintre acestea portarul gugulan reuşind să respingă în bară.

Într-un fel, după cum a arătat jocul, mai ales în partea lui secundă, cred că ne putem declara noi nemulţumiţi de faptul că am pierdut două puncte. În ultima săptămână am demonstrat că putem juca de la egal la egal cu două dintre cele mai bune echipe ale seriei, şi aş numi aici pe FC Hunedoara şi Millenium Giarmata. Mă bucur că băieţii au trecut cu bine peste euforia din etapa trecută, când i-am învins acasă pe hunedoreni, şi s-au cuplat la atmosfera meciului cu Giarmata. Mai avem însă un test vineri, în care trebuie să jucăm la nivel maxim, meciul cu Pandurii, şi astea cred eu că sunt examenele în care putem creşte ca echipă. Partida de vineri va fi una pe care, dacă o vom câştiga, vom putea sta liniştiţi la iarnă, acumulând 16 puncte pentru play-off, puncte pe care nicio altă echipă nu le va putea realiza până la pauza competiţională”, a declarat tehnicianul caransebeşean Alin Artimon.

Sorin ROGOZ