Caravana Protecţiei consumatorilor a ajuns în Caraş-SeverinLa sfârşitul săptămânii trecute, în Sala de ședințe a Palatului Administrativ din Reşiţa a avut loc prima întâlnire din cadrul programului Caravana de Prevenție și Consiliere, la care, alături de prefectul județului, Cristian Gâfu, au participat oficiali ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor și operatori economici.
Reuniunea, găzduită de Instituția Prefectului – Județul Caraș-Severin, a avut ca scop prezentarea celor mai recente prevederi ale legii, în ceea ce privește drepturile consumatorilor, în condiții de pandemie, precum și informarea agenților economici cu privire la regulile la care aceștia trebuie să se alinieze, mai ales în perioada Sărbătorilor Pascale, în care se intensifică puternic activitatea comercială.
La acțiune au participat operatori economici din Caraș-Severin, atât din zona de cazare şi primire turistică, cât și din zona de alimentație publică, am fost informaţi de Biroul de presă al Instituţiei Prefectului.
Claudiu Dolot, președintele ANPC, care este cărăşean, a apreciat că este esenţial să se îmbine activitatea de consiliere și prevenție cu cea de control și supraveghere a pieței, în beneficiul consumatorilor, și s-a arătat bucuros că primul pas al acestei acțiuni se face în județul nostru, urmând că această inițiativă să continue în zilele următoare și în alte zone ale țării.
Prefectul Cristian Gâfu a subliniat că această întâlnire a avut ca scop prevenirea și informarea agenților economici referitor la măsurile și regulile în vigoare, pentru ca aceștia să știe foarte clar ce au de făcut, evitând în acest mod eventualele sancțiuni pentru nerespectarea normelor de protecție epidemiologică. Totodată, prefectul a reamintit că toate acțiunile de acest gen au ca scop final asigurarea unor condiții optime de protecție pentru consumatori, protejarea cetățeanului fiind țelul suprem al tuturor instituțiilor statului în contextul pandemiei de COVID-19.
De asemenea, Cristian Gâfu a apreciat că dacă se vor respecta regulile în vigoare, cetățenii vor putea celebra Sărbătorile Pascale în condiții mai relaxate, acesta fiind un prim pas spre întoarcerea la normalitate.
Bogdan NAUM