Cărăşenii, mai cuminţi ca anul trecut pe vremea asta


Recent, conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin a prezentat rezultatele evaluării rezultatelor obţinute în primul semestru al anului.

Am avut în vedere creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală şi siguranţa rutieră, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii organizate şi transfrontaliere, destructurarea grupărilor infracţionale, asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri în ceea ce priveşte combaterea evaziunii fiscale, achiziţiile publice, contrafacerea de mărfuri, contrabanda, corupţia şi protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene şi asigurarea resurselor umane, a mijloacelor materiale şi financiare necesare dezvoltării şi menţinerii capacităţii operaţionale”, a spus comisar-şef Viorel Avram, inspectorul-şef al IJP Caraş-Severin.

În perioada de referinţă, au scăzut infracțiunile contra persoanei (-7,62%) şi contra patrimoniului (-1,53%, din care furturile cu 5,9%). Infracționalitatea stradală s-a menţinut la același nivel ca şi anul trecut, cu toate că s-au redus patrulele de ordine publică din mediul urban, iar infracționalitatea din mediul rural a scăzut cu 12,1%.

Avem rezultate foarte bune și în combaterea infracțiunilor economico-financiare: 53 de dosare penale finalizate cu trimitere în judecată (+6),  35 de rechizitorii (+8), din care privind evaziunea fiscală 8 rechizitorii (+3), 162 de dosare penale în care s-au desfășurat cercetări. Înregistrăm scăderi la numărul total al infracţiunilor  sesizate, iar numărul infracţiunilor cu mare violenţă este scăzut”, a mai spus inspectorul-şef.

Chiar dacă dinamica accidentelor rutiere de pe raza judeţului a cunoscut o scădere, s-a înregistrat o creștere a numărului de persoane decedate, un trend crescător, început din semestrul I 2016.

Bogdan NAUM